Τσιτσιπάς: «Η υπομονή μου κυριάρχησε και μπόρεσα να παίξω καλό τένις»

Τσιτσιπάς: «Η υπομονή μου κυριάρχησε και μπόρεσα να παίξω καλό τένις»

Μετά από μια “μάχη” που διήρκησε 1 ώρα και 39 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει του Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς με 2-0 σετ και να προκριθεί στα ημιτελικά του “Mifel Tennis Open”.

Ο Έλληνας τενίστας, μιλώντας μετά τον αγώνα, αναφέρθηκε στο ματς με τον Αμερικανό, καθώς και στον επόμενο αντίπαλό του, τον Κάσπερ Ρουντ. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι, έκτοτε που βρέθηκε εκτός των δέκα πρώτων στην παγκόσμια κατάταξη, δεν υπάρχει παίκτης που να χρησιμοποιεί το backhand με το ένα χέρι.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

Για το backhand με το ένα χέρι: «Είναι πιο διασκεδαστικό χτύπημα. Είχα δοκιμάσει και τα δύο ως παιδί. Μπορεί κανείς να πει ότι το backhand με το ένα χέρι ίσως σου δίνει περισσότερο έλεγχο της μπάλας. Όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να ανοίγεις το γήπεδο με το backhand με το ένα χέρι, την αίσθηση της μπάλας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα και το ένιωσα πολλές φορές όταν ήμουν σε καλή μέρα. Με έχει βοηθήσει πολύ στις χωμάτινες επιφάνειες και χρωστάω πολλά σε αυτό το χτύπημα. Σίγουρα υπάρχουν πλεονεκτήματα και στο backhand με τα δύο χέρια, αλλά πάντα θα είμαι πιστός και θα εκπροσωπώ αυτό που διάλεξα. Για να μην το χάσουμε, πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιο κίνημα, καμπάνια “σώστε το backhand με το ένα χέρι”, να χρησιμοποιούμε αυτά τα hashtags στο διαδίκτυο!»

«Υπάρχει ένα παιδί στην Ιαπωνία του οποίου είμαι μέντορας. Μου ζήτησε κάποιες συμβουλές πριν τρία-τέσσερα χρόνια. Το όνομα του παιδιού είναι Σούκε και ήθελε να παίξει με το ένα χέρι, αλλά δεν είναι σύνηθες στην Ιαπωνία, όλα τα παιδιά παίζουν με τα δύο και οι προπονητές τα σπρώχνουν προς τα εκεί. Του είπα να ακολουθήσει την καρδιά του και να κάνει αυτό που ταιριάζει περισσότερο. Και αυτή τη στιγμή έχει ένα από τα πιο cool backhand που έχω δει στη ζωή μου! Του μιλάω ακόμα και του λέω την άποψή μου για κάποια πράγματα. Είναι ένα διασκεδαστικό project για μένα και νιώθω περηφάνεια που το κάνω».

Για τον αγώνα με τον Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς: «Τα συναισθήματά μου είναι θετικά. Δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά κατάφερα να ανεβάσω την απόδοσή μου και να ελέγξω περισσότερο τα πράγματα. Η καλύτερη περίοδος μου στο ματς ήταν το δεύτερο σετ, όπου βρήκα τον ρυθμό μου και έκανα δυσκολότερα τα πράγματα για τον αντίπαλό μου, παίζοντας με τους δικούς μου όρους σε κάποιες περιπτώσεις. Η υπομονή μου κυριάρχησε και μπόρεσα να παίξω καλό τένις σε κάποια γκέιμ, που είναι καλό σημάδι και θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι».

Για τον επόμενο αντίπαλο Κάσπερ Ρουντ: «Έχουμε παίξει μερικές φορές και ταιριάζουν και στους δύο οι συνθήκες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σε σπρώξει στα όρια. Πρέπει να είμαι σωστά προετοιμασμένος, να το αντιμετωπίσω σαν όλα τα άλλα ματς, με τη σωστή νοοτροπία και να το δω σαν ευκαιρία να βελτιώσω το τένις μου μέσα από μια δύσκολη μάχη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ