Τσιτσιπάς: “Η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία, ήμουν έτοιμος ψυχολογικά”

Τσιτσιπάς: “Η κούραση δεν αποτελεί δικαιολογία, ήμουν έτοιμος ψυχολογικά”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σλοβακία, μετά την ήττα από τον Άλεξ Μόλτσαν.

Αυτά που ανέφερε ο Τσιτσιπάς:

“Ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις. Οι αντίπαλοί μας έπαιζαν πολύ καλά και δημιούργησαν πίεση με τις επιστροφές τους. Είχε δυσκολίες να παίξω με τον αέρα και είμαι βέβαιος ότι και για τον Μόλτσαν ήταν δύσκολο. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τελευταία και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον.”

“Ήξερα ότι το παιχνίδι αυτό δεν θα ήταν εύκολο. Η ομάδα της Σλοβακίας είναι ψηλότερα στη βαθμολογία από εμάς, οπότε ήμουν σίγουρος ότι δεν θα είχαμε εύκολο έργο και ότι θα χρειαζόμασταν τρεις αγώνες. Ήμουν 100% έτοιμος για αυτό. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κούραση ως δικαιολογία για την ήττα μου. Ψυχολογικά ήμουν έτοιμος να παίξω τρεις φορές. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να παρουσιάσω το καλύτερο τένις που ήθελα και να ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο.”

Για τα συναισθήματά του μετά τον αποκλεισμό: “Είμαι απογοητευμένος, φυσικά, γιατί ήλπιζα να προκριθούμε και να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι η σημαντικότερη νίκη ψυχολογικά θα ήταν στο διπλό, καθώς θα μου έδινε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενέργεια για το μονό. Το γεγονός ότι ξεκίνησα με μειονέκτημα 1-2 δεν βοήθησε, δεν αισθάνθηκα περισσότερη πίεση, αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις ένα σημαντικό προβάδισμα για να νιώθεις άνετος και να ελαχιστοποιείς το βάρος στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν κερδίσαμε αυτόν τον αγώνα και ελπίζουμε ότι θα βελτιωθούμε στο μέλλον σε τέτοια παιχνίδια.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ