Τσιτσιπάς: «Δεν μπορείς να ελέγξεις τέτοιες περιπτώσεις, κάνεις το καλύτερο που μπορείς»

Τσιτσιπάς: «Δεν μπορείς να ελέγξεις τέτοιες περιπτώσεις, κάνεις το καλύτερο που μπορείς»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Paris Masters από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, τόνισε πως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίστηκε στο τουρνουά γενικότερα.

Ο Στέφανος μπήκε αργά στο παιχνίδι και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Ωστόσο, στο δεύτερο σετ αντέδρασε. Ανέβασε την απόδοσή του και, παίζοντας εκπληκτικά στο tie-break, ισοφάρισε σε 1-1 το ματς και το έστειλε σε τρίτο σετ. Εκεί ο συμπατριώτης μας είχε ευκαιρίες να κάνει μπρέικ στον Βούλγαρο, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Αναλυτικά, αυτά που είπε:

«Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιξα αυτήν την εβδομάδα και μόνο λίγες λεπτομέρειες με στέρησαν τη νίκη. Μια-δυο λανθασμένες αποφάσεις στο tie-break άλλαξαν τα πάντα και είναι κρίμα, γιατί ένιωσα ότι είχα καλές πιθανότητες να κερδίσω.

Υπήρχαν 2-3 περιπτώσεις στις οποίες ήμουν στην επίθεση και είχα λόγο να πιστεύω ότι θα πάρω τον πόντο. Ανέβηκα στο φιλέ, αλλά έπαιξε ένα passing shot που πέρασε από πάνω μου και βρήκε τη γραμμή. Αμύνθηκα, δεν μπορούσα να κάνω πολλά. Μετά ήταν άλλο ένα περιστατικό, έβγαλε απίστευτο passing shot στην ευθεία με το forehand.

Δεν μπορείς να ελέγξεις τέτοιες περιπτώσεις. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Είχα κάνει καλό χτύπημα προσέγγισης, αλλά έπαιξε απίστευτα και μου πήρε τον πόντο. Και, τέλος, με το backhand του, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο πόντος θα ήταν διαφορετικός, αλλά αντέδρασε πολύ καλά. Αυτοί οι πόντοι έκαναν τη διαφορά. Ίσως, αν μετά το 6-3 έγινε 6-5, να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Δεν τα βάζω με τον εαυτό μου, πήγα καλά. Το μυαλό μου τώρα είναι στο Τορίνο, ελπίζω να μπορέσω να φέρω αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και στο ATP Finals».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ