Τεντόγλου: «Έρχονται μεγάλα πράγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Τεντόγλου: «Έρχονται μεγάλα πράγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα αφού κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη.

Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας άλτης υποσχέθηκε μεγάλα επιτεύγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου στοχεύει να ξεπεράσει όλες τις προκλήσεις.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου:

Σχετικά με το χρυσό μετάλλιο και την ψυχολογία του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων: «Φυσικά, μου δίνει ώθηση, είχα μία εξαιρετική εμφάνιση, σημείωσα ρεκόρ και το απόλαυσα πραγματικά. Όταν αγωνίζεσαι τόσα χρόνια και η προσπάθειά σου ανταμείβεται, είναι εξαιρετικό».

Αφιερώνει το μετάλλιο σε: «Ολόκληρη την ομάδα που αγωνίζεται, ειδικά την Κατερίνα που μόλις πήρε το ασημένιο στο επί κοντώ. Εύχομαι επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

Δεσμεύεται για το ατομικό ρεκόρ στο Παρίσι: «Δεν το προστατεύω, συνήθως δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στους μεγάλους αγώνες. Πιστεύω ότι θα είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος στο Παρίσι. Είναι ο ορισμός των Ολυμπιακών Αγώνων και πάμε για το καλύτερο».

Σχετικά με το αν θα σπάσει το ρεκόρ του Τσάτουμα: «Είναι πιθανό».

Σχετικά με τον επόμενο μετά από αυτόν, τον διάδοχό του: «Σίγουρα θα υπάρχει κάποιο τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα».

Σχετικά με τους πιο ανταγωνιστικούς στον τομέα του: «Δεν έχω ένα όνομα στο μυαλό μου, αλλά τρεις, τους Τζαμαϊκανούς. Είναι πολύ ισχυροί και γρήγοροι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας της διεξαγωγής τους κάθε τέσσερα χρόνια, ο τελικός είναι απρόβλεπτος. Ο καθένας είναι πεινασμένος για επιτυχία και προσπαθεί να δώσει το καλύτερο του. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι στην κορυφή».

Σχετικά με την αντίδραση των Ελλήνων στην επιτυχία του στη Ρώμη: «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που με υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, που παρακολουθούν τους αγώνες στίβου. Εκτιμώ τη στήριξή τους και ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και ετοιμαζόμαστε για μεγάλες επιδόσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ