Σβιόντεκ κατηγορεί την WTA για αδυναμία στον προγραμματισμό

Σβιόντεκ κατηγορεί την WTA για αδυναμία στον προγραμματισμό

Η πρωτοπόρος του τένις Σβιόντεκ, μετά από τη Ριμπάκινα, την Πεγκούλα και τη Σαμσόνοβα, έκανε γνωστή την αποψή της για τον προγραμματισμό των βραδινών αγώνων από τη WTA και κατηγόρησε την ηγεσία για την αδυναμία της.

Κάποιοι αγώνες τελειώνουν πολύ αργά το βράδυ, καθιστώντας το αδύνατο για τους αθλητές να ξεκουραστούν μεταξύ των αγώνων που παίζουν μερικές ώρες αργότερα.

φτο

Αυτά είπε η Σβιόντεκ: “Κατανοώ ότι ο καιρός δεν μπορεί να προβλεφθεί, αλλά πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στην υγεία των αθλητών, που παίζουν κάθε εβδομάδα. Το πρόγραμμα περιοδείας είναι πολύ απαιτητικό, με συνεχείς μετακινήσεις και δεν έχουμε καν δυο ημέρες για να ξεκουραστούμε. Θα ήταν καλό στο μέλλον να δώσουμε προτεραιότητα στους αθλητές, ειδικά όταν θα υπάρχουν υποχρεωτικοί και μεγαλύτερης διάρκειας αγώνες. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει την κατάσταση η WTA φαίνεται λίγο ερασιτεχνικός.”

Δεν θέλω να αναφερθώ στους διοργανωτές κάθε φορά. Αυτή τη στιγμή, η ηγεσία φαίνεται αδύναμη, αλλά ελπίζω ότι θα κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση που είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσουμε. Στη Ρώμη και το Μαδρίτη, έπαιξα τέσσερα παιχνίδια που τελείωσαν κατά τις μεσάνυχτα. Αναλογίζομαι το γεγονός ότι υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά ζήτησα από τη WTA να παράσχει στοιχεία για τον τηλεοπτικό χρόνο και δεν μου δόθηκαν ποτέ. Θα ήθελα να μάθω πόσοι άνθρωποι κάθονται να παρακολουθήσουν έναν αγώνα που ξεκινάει στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα… Θυμάμαι ότι η Σαμπαλένκα έπαιξε αργά την πρώτη μέρα και δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί, και άρχισε ηττημένη. Ζήτησα να παίξω την δεύτερη μέρα, αλλά με ήθελαν για το δεύτερο βραδινό ματς. Ο κόσμος μου λέει ότι παρακολουθεί το πρώτο απογευματινό παιχνίδι, αλλά είναι δύσκολο να κάτσουν να δουν και το δεύτερο”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ