Στατιστικά δεδομένα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ATP Finals (εικόνες και βίντεο)

Στατιστικά δεδομένα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ATP Finals (εικόνες και βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Τορίνο για τα ATP Finals που θα ξεκινήσουν την Κυριακή (12/11, 15:30). Ο Έλληνας τενίστας, έχοντας επιδόσεις στα τουρνουά της Βιέννης (ATP 500) και του Παρισιού (ATP 1000), έχει αφιερωθεί στα αγώνες με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Τον τίτλο αυτόν είχε κερδίσει το 2019, όταν οι αγώνες πραγματοποιούνταν ακόμα στο Λονδίνο. Από τότε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων, αποκλείοντας τρεις φορές πριν τα ημιτελικά. Φέτος, στην 5η συμμετοχή του στα ATP Finals, θέλει να καταργήσει αυτό το εμπόδιο και να προχωρήσει στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει αυτό, καθώς βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Γιάνικ Σίνερ και τον Holger Rune. Ο Τσιτσιπάς έχει θετικό ρεκόρ μόνο ενάντια στον Σίνερ. Έχει νικήσει τον Ιταλό τέσσερις φορές σε εφτά αγώνες. Αντιμετωπίζει όμως δυσκολίες με τον Τζόκοβιτς (2-11) και τον Rune (0-2), πράγμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στο άλλο γκρουπ (Κόκκινο), που οδηγεί στα ημιτελικά, συμμετέχουν ο Carlos Alcaraz, ο Daniil Medvedev, ο Andrei Rublev και ο Alexander Zverev. Φαίνεται πιο εύκολος σε σχέση με το γκρουπ του Στέφανου Τσιτσιπά.

Πρώτη αγωνιστική

Η πρώτη αναμέτρηση του 25χρονου στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι με τον Γιάνικ Σίνερ, την Κυριακή στις 15:30, άνοιγμα του προγράμματος των αγώνων. Στην άλλη αναμέτρηση ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Rune την ίδια ημέρα, στις 22:00.

Οι δύο επόμενοι αγώνες στον όμιλο του Τσιτσιπά θα γίνουν την Τρίτη (14/11) και την Πέμπτη (16/11). Οι αγώνες στο άλλο γκρουπ ξεκινούν τη Δευτέρα (13/11), με τον Carlos Alcaraz να αντιμετωπίζει τον Alexander Zverev (15:30), ενώ το βράδυ θα γίνει ο αγώνας Daniil Medvedev – Andrei Rublev (22:00). Οι δύο πρώτοι ανά όμιλο προκρίνονται στα ημιτελικά των ATP Finals.

Τον τίτλο κατέχει ο Novak Djokovic, με 6 διακρίσεις στα ATP Finals. Φέτος έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Roger Federer, ο οποίος έχει επίσης 6 τίτλους. Δύο τίτλους έχουν ο Alexander Zverev (2018, 2021) και έναν ο Daniil Medvedev (2020).

Τον πρώτο τίτλο τους θα αναζητήσουν οι Carlos Alcaraz, Andrei Rublev, Jannik Sinner και Holger Rune, με τους δύο τελευταίους να αποτελούν απειλή για τον Τσιτσιπά, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να δείξει ανταγωνιστικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ