Ρούξι Ντουμιτρέσκου και Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τραγική απώλεια με 1,5 χρόνο διαφορά – Ο μοιραίος χαμός και ο νεαρός γιος τους, Φίλιππος

Ρούξι Ντουμιτρέσκου και Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τραγική απώλεια με 1,5 χρόνο διαφορά – Ο μοιραίος χαμός και ο νεαρός γιος τους, Φίλιππος

Μια σκοτεινή σκιά έπεσε πάνω στον κόσμο του αθλητισμού με το ξαφνικό θάνατο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου από ανακοπή καρδιάς. Ο αιφνίδιος χαμός της στα 46 χρόνια σόκαρε τους πάντες, μόλις 17 μήνες μετά τον χαμό του πρώην συζύγου της, του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που πέθανε από καρκίνο, αφήνοντας πίσω τον μικρό του γιο. Ο 14χρονος Φίλιππος τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια και των δύο γονιών του.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου έπεσε σαν κεραυνός στον κόσμο του βόλεϊ και του αθλητισμού στην Ελλάδα. Η Ρουμάνα πρώην αθλήτρια βόλεϊ και πρώην σύζυγος του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 3 Μαρτίου λόγω ανακοπής καρδιάς.

Ο γιος που είχε με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη βρέθηκε να χάνει και τους δύο γονείς του πρόωρα και άδικα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2011, αλλά χώρισε ένα χρόνο αργότερα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο μικρός Φίλιππος βαφτίστηκε την ημέρα του γάμου τους και είχε κλείσει μόλις έξι μηνών.

Οι δρόμοι τους χώρισαν και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης παντρεύτηκε ξανά το 2016, αφήνοντας τον μικρό Φίλιππο ορφανό. Η Ρούξι είχε επιστρέψει στη Ρουμανία με τον γιο της, ο οποίος πρέπει τώρα να δείξει αντοχή αφού έχασε τους γονείς του σε τόσο μικρή ηλικία.

Η Ρούξι ήταν αφοσιωμένη στην ακαδημία βόλεϊ που δημιούργησε στη Ρουμανία. Η καριέρα της περιλάμβανε 7 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα, με δύο βραβεία MVP σε τελικούς Κυπέλλου. Ήταν γνωστή για την προσφορά της στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε από το 2003 έως το 2010.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη το 2022 και λίγα χρόνια μετά η απώλεια της Ρούξι Ντουμιτρέσκου αναστάτωσαν τη χώρα, αφήνοντας τον μικρό Φίλιππο χωρίς γονείς σε τόσο νέα ηλικία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ