Πρώτος Αγώνας στη Volley League Γυναικών για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πρώτος Αγώνας στη Volley League Γυναικών για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Έφτασε η ώρα για τον πρώτο αγώνα στις τελικές της Volley League Γυναικών, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να αναμετρούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό. Από το 2013 και μετά, οι δύο ομάδες έχουν κυριαρχήσει στους τίτλους, με τον Ολυμπιακό να κατακτά τον τίτλο από το 2013 έως το 2020, και τον Παναθηναϊκό τα δύο τελευταία χρόνια. Εκτός από το 2012, οι δύο ομάδες έχουν κυριαρχήσει από το 2005 και μετά, με τη μόνη παρένθεση να είναι η κυριαρχία της ΑΕΚ το 2012.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, αφού η ομάδα του Ολυμπιακού τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 20 νικών – 2 ήττες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει γνωρίσει ήττα από τις 18 Νοεμβρίου, όταν ηττήθηκε από τον Ηλυσιακό εντός έδρας με 3-1 στην 5η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός έχει αήττητη σειρά 24 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, με 17 νίκες στην κανονική περίοδο, πλέον τρία παιχνίδια στο Κύπελλο και τέσσερα παιχνίδια μέχρι σήμερα στα πλέι οφ. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατάφερε να νικήσει δύο φορές τον αιώνιο αντίπαλό του (3-0 στον 2ο γύρο και 3-1 στον ημιτελικό του Κυπέλλου).

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στη δεύτερη θέση (18 νίκες – 4 ήττες), καταφέρνοντας να επικρατήσει με 3-2 στον πρώτο γύρο.

Με τον Ντράγκαν Νέσιτς στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, η ομάδα είχε έξι σερί νίκες (δύο στην κανονική περίοδο και τέσσερις στα πλέι οφ). Επιπλέον, σε αυτή τη διάρκεια, πρέπει να διαχειριστεί την απουσία της Ρόγκα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός τις δύο προηγούμενες σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτος στη βαθμολογία στην κανονική περίοδο. Τη φετινή σεζόν κατέληξε στη δεύτερη θέση και έκανε το μπρέικ στον 5ο τελικό, ενώ την περσινή σεζόν τερμάτισε τρίτος (αποκλείοντας την ΑΕΚ στα ημιτελικά).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ