Πρωταθλήτρια στην πατρίδα της η «τρομακτική» Σφιόντεκ

Πρωταθλήτρια στην πατρίδα της η «τρομακτική» Σφιόντεκ

Η Ίγκα Σφιόντεκ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει το κοινό. Η Πολωνή αθλήτρια κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Βαρσοβία με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό απέναντι στη Γερμανίδα Λάουρα Σίγκεμουντ, και κατέκτησε έτσι τον 15ο τίτλο της καριέρας της, μόλις στα 22 της χρόνια.

Η πρώτη του κόσμου αθλήτρια δεν άφησε καμία περιθώριο στην αντίπαλό της, αφήνοντάς της μόνο ένα game σε ολόκληρο τον αγώνα. Χρειάστηκε μόνο 69 λεπτά για να κάνει τον απολογισμό της Σίγκεμουντ, η οποία επέστρεψε σε τελικό μονού μετά από 6 ολόκληρα χρόνια.

Με ένα ακόμα “bagel” (6-0) στο πρώτο σετ, η 22χρονη αθλήτρια χρειάστηκε μόνο 31 λεπτά. Κατόρθωσε τρία συνεχόμενα break στο πρώτο σετ, με τα ποσοστά της στο service να μην πέφτουν κάτω από το 80% στους κερδισμένους πόντους.

Ένα βίντεο με τις εντυπωσιακές κινήσεις της Ίγκα Σφιόντεκ.

Η αθλήτρια εμφάνισε καλή εικόνα και στην έναρξη του δεύτερου σετ. Έφθασε γρήγορα στο 3-0, εκεί δηλαδή όπου η Σίγκεμουντ κατάφερε να πάρει το πρώτο game. Στην συνέχεια, κατάφερε να αποκτήσει άλλο ένα break για να κάνει το 6-1 και να κερδίσει το δεύτερο σετ σε 38 λεπτά, καθώς και τον τίτλο στην πατρίδα της, που ήταν και ο πρώτος εκεί γι’ αυτήν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ