Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής στα 200μ. ελεύθερο ο Μάρκος με νέο ελληνικό ρεκόρ και πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής στα 200μ. ελεύθερο ο Μάρκος με νέο ελληνικό ρεκόρ και πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Δημήτρης Μάρκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών (Κ23) στο Δουβλίνο. Αγωνιζόμενος για την Ελλάδα, σημείωσε χρόνο 1:46.65, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ελληνικό ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου. Ο Μάρκος έχει επίσης εξασφαλίσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στη Ντόχα το 2024, καθώς έκανε χρόνο κάτω από το όριο (1:47.06). Επιπλέον, πλησίασε και το όριο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1:46.26).

Ο Δημήτρης Μάρκος κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους ανταγωνιστές του, συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών, και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των κάτω των 23 ετών. Ο αθλητής έκανε εκπληκτική εμφάνιση, με εντυπωσιακή επίδοση στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, αφήνοντας τους Αμερικανούς Πάτρικ Σέιμον και Άαρον Σέικελ πίσω του.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Γιαν Λε Γκοφ και το χάλκινο ο Ισραηλινός Εϊτάν Μεσίτριτ.

Ο Μάρκος δήλωσε μετά τον αγώνα: “Ήταν μια φανταστική εμπειρία για μένα. Ήμουν πολύ χαρούμενος που κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο και έσπασα το ρεκόρ. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός και στο τέλος κατάφερα να εκμεταλλευτώ την καλή μου φόρμα και να νικήσω”.

5η στην Ευρώπη η Δαμασιώτη

Η Γεωργία Δαμασιώτη κατατάχθηκε στην 6η θέση στον τελικό των 100μ πεταλούδας, σημειώνοντας χρόνο 59.00. Παρόλα αυτά, η Αμερικανίδα που τερμάτισε στην 3η θέση αποκλείστηκε από τη βαθμολογία, δίνοντας στην Δαμασιώτη την 5η θέση στην Ευρώπη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανίδα Κίνα Μακίνες, ενώ την ακολούθησαν η Ιρλανδή Έλεν Γουόλσι και η Πορτογαλίδα Μαρίανα Πασέκο Κούνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ