Πομάσκι: “Ο Τεντόγλου απέδειξε τι μεγάλος αθλητής είναι”

Πομάσκι: “Ο Τεντόγλου απέδειξε τι μεγάλος αθλητής είναι”

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ανοιχτού στίβου από την Πέμπτη (24/8), εκτελώντας μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, έστειλε ένα μήνυμα στον ΣΕΓΑΣ, αναφέροντας ότι ο Έλληνας αθλητής απέδειξε για ακόμα μια φορά το ταλέντο και τις ικανότητές του και τον περιέγραψε ως μια πραγματική εκτελεστική δύναμη.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Πομάσκι:

«Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Αντιμετώπισε δυσκολίες τρεις φορές και τα κατάφερε! Είναι μια αληθινή εκτελεστική δύναμη!»

Ο Tεντόγλου έχει μια μοναδική ικανότητα να ελέγχει πλήρως την κίνηση, την ταχύτητα, την τεχνική και την αισθητική στα άλματά του. Γνωρίζει ακριβώς το σημείο που βρίσκεται και πώς εκτελείται κάθε κίνηση του σώματός του. Το γεγονός ότι κατορθώνει να βελτιώνεται συνεχώς είναι αποτέλεσμα της σπουδαίας τεχνικής του.

Πριν τον τελικό, γνωρίζαμε ότι ο αγώνας θα ήταν πολύ απαιτητικός και ότι ο Tεντόγλου θα έπρεπε να κάνει μια άψογη εκτέλεση για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Επιβεβαιώθηκε αυτό ακριβώς και ο αγώνας του ήταν εντυπωσιακός. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω της ζέστης και όλοι οι αθλητές είχαν εξαντληθεί από την προπόνηση. Ο μόνος που κατάφερε να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης μέχρι το τέλος ήταν ο Tεντόγλου, και αυτό οφείλεται στην άριστη προετοιμασία του και στις πολλές επαναλήψεις που έκανε στην τεχνική του κίνηση.

Γνωρίζαμε ότι ο Πίνοκ θα ήταν ένας από τους κύριους αντιπάλους, καθώς και οι αθλητές από την Καραϊβική και την Ινδία, αλλά δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στο επίπεδό τους. Αυτή η νίκη ήταν ένα μετάλλιο που δεν θα έπρεπε να μας ξεφύγει, δεδομένων των προπονήσεων που είχαμε κάνει. Ήμουν βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και αυτή η βεβαιότητα προήλθε από τον ίδιο τον αθλητή».

Ο Τεντόγλου πλέον έχει πετύχει ένα γκραν σλαμ στίβου (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου). Ωστόσο, όπως λέμε συνήθως, η διπλή κατάκτηση του Ολυμπιακού τίτλου είναι ακόμα καλύτερη από τη μία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ