Ανακοινώθηκε το Ράλι Ακρόπολις για το 2023 – Η υπερειδική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού

Ανακοινώθηκε το Ράλι Ακρόπολις για το 2023 – Η υπερειδική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού

Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες του φετινού Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου ως ο 10ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο χώρο εκδηλώσεων “Ploes”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέλαβε επίσης ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, ανακοίνωσε ότι η υπερειδική διαδρομή για το φετινό “Ράλι των Θεών” θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε: “Το φετινό EKO Ράλι Ακρόπολις θα είναι το αποκορύφωμα των 70 χρόνων ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να αναδείξουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραθαλάσσιο μέτωπο. Είναι μια μοναδική τοποθεσία ανάμεσα σε εμβληματικά μνημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τη Μαρίνα Φλοίσβου, με κεντρικό σημείο την Ακρόπολη. Η Αθήνα του παρελθόντος συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα”.

Η υπερειδική διαδρομή, η οποία θα ξεκινήσει κάτω από το ιερό βράχο της Ακρόπολης, θα έχει μήκος 1,48 χιλιόμετρα και θα φιλοξενήσει 6.300 θεατές, καθώς και όλους τους φανατικούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα παρευρεθούν σε προκαθορισμένους χώρους θεατρικής προβολής με ελεύθερη είσοδο. Τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν ανά ένα, ακριβώς όπως και στις 14 ειδικές διαδρομές που θα λάβουν χώρα τις επόμενες τρεις ημέρες. Η διαδρομή του αγώνα που αποκαλύφθηκε μέσω ψηφιακών γραφημάτων, περιλαμβάνει τα εδάφη των Λουτρακίων, της Πίσιας και της Στερεάς Ελλάδας με κεντρικό σημείο τη Λαμία, και αντικατοπτρίζει την 70χρονη ιστορία του αγώνα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνης Αυγερινός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ