Παρίσι 2024: Η ΔΟΕ προσκάλεσε 39 αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία να αγωνιστούν ως ουδέτεροι

Παρίσι 2024: Η ΔΟΕ προσκάλεσε 39 αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία να αγωνιστούν ως ουδέτεροι

Η είδηση ήρθε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στις 27 Ιουνίου, ορίζοντας τη λίστα των Μεμονωμένων Ουδέτερων Αθλητών (AIN) που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Σε αυτήν τη δεύτερη λίστα δόθηκε το πράσινο φως για τη συμμετοχή 22 Ρώσων και 17 Λευκορώσων αθλητών ως ουδέτερων σε αθλήματα όπως το τένις, η σκοποβολή και η κωπηλασία.

Προηγουμένως, στις 15 Ιουνίου, η ΔΟΕ είχε ανακοινώσει μια πρώτη λίστα περιορισμένη σε τέσσερα αθλήματα, αναφέροντας ότι κάποιοι αθλητές είχαν ήδη απορρίψει την πρόσκληση. Ωστόσο, 18 αθλητές είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση, μεταξύ αυτών και ο ποδηλάτης Αλεξάντρ Βλασόφ.

Οι Μεμονωμένοι Ουδέτεροι Αθλητές (AIN) είναι αθλητές με Ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο που έχουν κριθεί επιλέξιμοι για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι θέσεις AIN καθορίστηκαν μετά από αξιολόγηση των IFs.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρισιού 2024, έχουν τεθεί αυστηροί κανόνες επιλεξιμότητας για τους AIN από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ από τον Δεκέμβριο του 2023.

Τον Μάρτιο του 2024, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ σχημάτισε μια επιτροπή (Individual Neutral Athlete Eligibility Panel / AINERP) για να αξιολογήσει την επιλεξιμότητα κάθε ουδέτερου αθλητή από Ρωσία και Λευκορωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, και να αξιολογήσει επίσης την καταλληλότητα της υποστήριξής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ