Στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Κολιτσόπουλος

Στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Κολιτσόπουλος

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Κολιτσόπουλος, θα διεκδικήσει αύριο το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 71kg στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης. Έχει ήδη εξασφαλίσει την θέση του στο βάθρο. Επιπλέον, ο Λευτέρης Ψωμάς κατέκτησε την 5η θέση στην ίδια κατηγορία, χάνοντας στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κολιτσόπουλος ήταν εξαιρετικός στη διοργάνωση αυτή και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Είναι σίγουρα ένας αθλητής με πολλές επιτυχίες, αλλά αυτή τη φορά κατέγραψε την πιο σημαντική νίκη της καριέρας του ενάντια στους παλαίστες της Τουρκίας.

Στο αρχικό παιχνίδι, νίκησε τον Μολδαβό Ρίσκα με 7-1 και προκρίθηκε στους 16. Εκεί αντιμετώπισε τον Κορεάτη Σέονγκμιν Γιανγκ και, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 6-0, κατάφερε να ανατρέψει το ματς σε 7-6 και να κερδίσει τελικά με πτώση. Έτσι, προκρίθηκε στα προημιτελικά. Με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε με 7-3 τον Σεϊτκαλίγιεφ από το Καζακστάν και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε τον Ρώσο Αμπντουλκαντίροφ και κέρδισε 2-1 μετά από έναν σκληρό αγώνα. Ο Κολιτσόπουλος έδειξε τις αρετές του στην πάλη και προκρίθηκε στον τελικό.

Στα 80kg, ο Λευτέρης Παππάς κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αντιμετώπισε τον Τερ Ματεβοσιαν και προηγήθηκε 1-0. Ωστόσο, τελικά έχασε με 8-2.

Στα 45kg, ο Θανάσης Τσινιάς θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ. Ήταν ηττημένος στο αρχικό παιχνίδι απέναντι στον Ρουστέμ Αμπατσίεφ από τη Ρωσία. Αύριο θα παλέψει με τον Γεωργιανό Τσετσκλαντζε και αν κερδίσει, θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ