Ουκρανές αθλήτριες αποχωρούν από αγώνα για να αποφύγουν κοινή φωτογραφία με Ρωσίδες

Ουκρανές αθλήτριες αποχωρούν από αγώνα για να αποφύγουν κοινή φωτογραφία με Ρωσίδες

Στον κόσμο του αθλητισμού, οι εντάσεις είναι εμφανείς, καθώς η πολιτική πραγματικότητα βρίσκει την έκφρασή της. Δείτε τι συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης και όχι μόνο.

Ρωσική Πρωτιά και Ουκρανική Αντίδραση στην Συγχρονισμένη Κολύμβηση

Στο δεύτερο στάδιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αίγυπτο, οι Ρωσίδες Μάγια Ντορόσκο και Τατιάνα Γκαντάι κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τεχνικό πρόγραμμα. Το δίδυμο από την Ουκρανία, αποτελούμενο από τις Ντάρια Μοσίνσκα και Αναστασία Σμόνινα, κατέλαβε την δεύτερη θέση. Ακολούθησαν οι Καναδές Όντρεϊ Λαμόθε και Χιμένα Ορτίζ Μοντάνο.

Ωστόσο, η τελετή απονομής δεν ήταν συνηθισμένη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Ουκρανές αθλήτριες αρνήθηκαν να συγχαρούν τις Ρωσίδες αντιπάλους τους, οι οποίες αγωνίζονται ως “ουδέτερες”, και αποχώρησαν πριν την καθιερωμένη φωτογραφία.

Άρνηση Φωτογράφησης και Προσωπικές Ιστορίες

Η Ντάρια Μοσίνσκα, η οποία κέρδισε επίσης ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, απέφυγε να φωτογραφηθεί με αθλήτρια από τη Λευκορωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της Μοσίνσκα υπερασπίζεται την Ουκρανία στον στρατό.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και με τον 13χρονο Γεβγκένι Μέλνικ στο καράτε, ο οποίος αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον Ρώσο αθλητή που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Ο 13χρονος Γεβγκένι Μέλνικ αποχώρησε από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου για αντίστοιχο λόγο.

Ο 13χρονος Γεβγκένι Μέλνικ αποχώρησε από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου για αντίστοιχο λόγο.

Ο Μέλνικ εξήγησε: «Δεν ήθελα να βγάλω φωτογραφίες μαζί του γιατί είμαι από την Ουκρανία, είμαι από το Κίεβο. Ο πατέρας μου ήταν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τώρα οι φίλοι μου έχουν επίσης πατεράδες στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Αθλητισμός και Πολιτική: Ένα Διαχρονικό Δίπολο

Ο αθλητισμός έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως πεδίο προπαγάνδας και προβολής, όπως ήταν εμφανές κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η τρέχουσα κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αναζωπυρώνει αυτή την τάση, οδηγώντας σε έντονες συγκινήσεις και εκδηλώσεις πατριωτισμού.

Τον Ιανουάριο μετά την νίκη της στο Open της Αυστραλίας επί της ρωσίδας Βερόνικα Κουντερμέτοβα, η Έλενα Σβιτολίνα έγραψε στην κάμερα «The Spirit of Ukraine».

Τον Ιανουάριο μετά την νίκη της στο Open της Αυστραλίας επί της ρωσίδας Βερόνικα Κουντερμέτοβα, η Έλενα Σβιτολίνα έγραψε στην κάμερα «The Spirit of Ukraine».

Πόλεμος Προπαγάνδας και Γλωσσικές Διαφορές

Τα περιστατικά αυτά έχουν πυροδοτήσει έναν “πόλεμο προπαγάνδας” στα μέσα ενημέρωσης, με διαμάχες ακόμα και για την ορθογραφία των ονομάτων.

Από τα “Βολοντίμιρ Πούτιν” και “Βλάντιμιρ Ζελένσκι”, είναι φανερό ότι καμία πτυχή της ζωής δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη από τον πόλεμο.

Δείτε επίσης: Ελλάδα – Ουγγαρία 18-14: Η Εθνικάρα πέρασε στον τελικό του World Cup μετά από 28 χρόνια!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ