Μια ακόμα σελίδα γράφτηκε στην ιστορία του αιώνιου ντέρμπι της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανδρών! Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε επί του Παναθηναϊκού με 14-8 στο Παπαστράτειο, φτάνοντας τις 57 συνεχόμενες νίκες.
Απόλυτη Κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Α1 Πόλο Ανδρών
Η νίκη αυτή, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Β’ φάσης της Α1 πόλο ανδρών, επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού. Το εντυπωσιακό σερί των “ερυθρολεύκων” απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο συνεχίζεται ασταμάτητα από τον Φεβρουάριο του 2001. Εδώ και 24 χρόνια, ο Ολυμπιακός μετρά μόνο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, γεγονός που καταδεικνύει τη σταθερή υπεροχή του.
Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Πειραιά αποσπάστηκε κατά 10 βαθμούς (61 συνολικά) από τον Παναθηναϊκό. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει την πίεση στους “πράσινους”, οι οποίοι περιμένουν να δουν αν θα διατηρήσουν τη δεύτερη θέση στο τέλος της αγωνιστικής, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα της Βουλιαγμένης.
Ντεμπούτο με Νίκη για τον Γιώργο Ντόσκα
Ο αγώνας αυτός σηματοδότησε το ντεμπούτο του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Ντόσκα, στον πάγκο της ομάδας. Η νίκη αυτή αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τον έμπειρο τεχνικό, δίνοντάς του ώθηση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.
Το κύριο χαρακτηριστικό της νίκης του Ολυμπιακού ήταν ο επιθετικός πλουραλισμός, με 10 διαφορετικούς σκόρερ να συμβάλλουν στην επίτευξη των 14 γκολ. Κορυφαίος σκόρερ αναδείχθηκε ο Πούρος με τρία γκολ, αποδεικνύοντας την ποιότητα και την ευστοχία του στην επίθεση.
Αναλυτικά τα Στοιχεία του Αγώνα
- Οκτάλεπτα: 3-1, 3-3, 6-3, 2-1
Συνθέσεις των Ομάδων:
Ολυμπιακός (Γιώργος Ντόσκας): Zερδεβάς, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Γούβης 1, Ζαλάνκι 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Δήμου 1, Τζωρτζάτος, Πούρος 3, Λυκούδης 1
Παναθηναϊκός (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Αλβέρτης 1, Νικολαΐδης 1, Παπανικολάου 2, Γεωργαράς, Σκλήρας, Κουρούβανης, Σγουρίδης, Χατζηγούλας 1, Παπασηφάκης 3, Αγκόρτσας, Ράσοβιτς, Ασβέστης, Χαραλαμπόπουλος, Πορτοκάλης