Οι προσδοκίες της Ελλάδας για επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Οι προσδοκίες της Ελλάδας για επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, ξεκινά ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα για το 2024, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα του Κατάρ.

Η Ελλάδα συμμετέχει με πολλούς αθλητές και αθλήτριες που αναζητούν μετάλλια και Ολυμπιακές προκρίσεις για το Παρίσι. Η δράση ξεκινά με την καλλιτεχνική κολύμβηση και συνεχίζεται με άλλα αθλήματα.

Ρούμπεν Βέζο: Ένας αξιόλογος παίκτης του Ολυμπιακού

Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, που τερμάτισε δεύτερη στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχει υψηλές προσδοκίες για το τουρνουά υδατοσφαίρισης (5-17/2). Ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος επέλεξε 15 παίκτες για το τουρνουά, με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.

%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%9F %CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%A9%CE%9D

Η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Γαλλία στην πρώτη φάση, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θέλει να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Κολύμβηση

Η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης θα διεκδικήσει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι με τη συμμετοχή 20 κολυμβητών σε 6 ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας

Οι Έλληνες κολυμβητές Άλκης Κυνηγάκης, Αστέριος Δαλδογιάννης και Γεωργία Μακρή θα ανταγωνιστούν στα 10χλμ. και τα 5χλμ., αναζητώντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση σε σόλο, ντουέτο και ομαδικό, με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, τη Σοφία Μαλκογεώργου και άλλες 8 αθλήτριες.

Καταδύσεις

Ο Θάνος Τσιρίκος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις καταδύσεις, αναζητώντας την Ολυμπιακή πρόκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ