Ο Τσιτσιπάς μιλάει για την αλλαγή του τρόπου σκέψης του

Ο Τσιτσιπάς μιλάει για την αλλαγή του τρόπου σκέψης του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιανίκ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε στον ίδιο όμιλο στο ATP Finals και μίλησε για τους αντιπάλους του, αλλά και για το πώς αισθάνεται πιο ήρεμος.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του στο ATP Finals, ο Έλληνας τενίστας δήλωσε ότι νιώθει πιο ώριμος από ποτέ και ότι η φετινή χρονιά τον βοήθησε να κατανοήσει περισσότερο το παιχνίδι και τον χαρακτήρα του εντός και εκτός του γηπέδου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Γιάνικ παίζει ατρόμητο τένις και κινείται εξαιρετικά στο γήπεδο. Έχει βελτιώσει σημαντικά την κίνησή του και τη σταθερότητα στα χτυπήματά του. Είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης. Δεν έχει πολλή μυική μάζα, αλλά δεν είναι βαρύς. Μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στο γήπεδο σε λίγα δευτερόλεπτα και οι αντιδράσεις του είναι πολύ καλές. Διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες και ταλέντο.

Έχω τη ψυχική ηρεμία ενός βετεράνου και νιώθω αυτή την αλλαγή. Ένιωσα αυτή τη μεγάλη αλλαγή φέτος. Έχω αρχίσει να νιώθω και να σκέφτομαι διαφορετικά. Σήμερα το πρωί, πραγματικά σκεφτόμουν πόσο έχω αλλάξει στην προσωπικότητά μου, στον τρόπο που επίσης σκέφτομαι τη ζωή και το τένις. Δεν ξέρω, αν αυτό ωριμάζει ή φτάνει σε μια συγκεκριμένη ηλικία όπου η προοπτική μου αλλάζει κάπως, αλλά σίγουρα ήταν διαφορετική για μένα τους τελευταίους μήνες».

«Ο Νόβακ έχει πολύ έντονη παρουσία όταν τον έχεις απέναντί σου και σίγουρα μπορείς να αισθανθείς ότι είναι δύσκολο να αποφύγεις αυτή την παρουσία. Διαθέτει εξαιρετική γλώσσα του σώματος και η ψυχολογική του κατάσταση και διαύγεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι συγκλονιστική. Αυτό είναι κάτι που μπορείς πραγματικά να παρατηρήσεις ότι είναι πολύ συγκεντρωμένος στο έργο και στον στόχο που έχει θέσει. Αυτό είναι κάτι σπάνιο στο τένις και δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορείς να πεις κάτι τέτοιο γι’ αυτούς. Σίγουρα το έχει ενταθεί στο παιχνίδι του. Και αυτό είναι κάτι που έχω απορροφήσει και ένιωσα κάθε φορά που τον αντιμετώπισα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ