Ο Τσιτσιπάς, η διαχείριση των τουρνουά και το Davis Cup (vids)

Ο Τσιτσιπάς, η διαχείριση των τουρνουά και το Davis Cup (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν μετά τη νίκη επί του Ζιζού Μπεργκς. Στον επόμενο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον Τζόρνταν Τόμπσον, Νο. 47 στην κατάταξη της ATP, σήμερα (17/1, 10:00), με επικεφαλής έπαθλο την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Ο Έλληνας τενίστας φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στη μέση που τον ανάγκασε να αποσύρει από τα ATP Finals και δυσκόλεψε την προετοιμασία του στην off season.

Είναι πλέον υγιής και έτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητές του στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, ενώ πλέον γνωρίζει τη σημασία της καλής διαχείρισης του σώματός του και των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Επίσης, δεν αποκλείεται η επίδραση αυτής της προσέγγισης στη συμμετοχή του στο Davis Cup και στα παιχνίδια της Ελλάδας με τη Ρουμανία.

Ολα ανοιχτά για το Davis Cup

Σε σχετική ερώτηση, ο Τσιτσιπάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο tie με τη Ρουμανία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαχείρισης των υποχρεώσεών του.

Παρά την επιθυμία του να συμβάλει στην Εθνική, μπορεί να είναι πιο σοφό για αυτόν να μη συμμετέχει, με βάση την εξέλιξη της πορείας του στο Αυστραλιανό Οπεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ