Ο Τσιτσιπάς αναφέρει ότι το ματς ήταν από τα χειρότερα τους

Ο Τσιτσιπάς αναφέρει ότι το ματς ήταν από τα χειρότερα τους

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς αντιμετώπισαν τους Ντάνιελ Αλτμάιερ και Μιγκέλ Άνχελ Ρέγιες Βαρέλα σε διπλό παιχνίδι στο Australian Open.

Αν και οι δύο Έλληνες τενίστες ήταν ανταγωνιστικοί, τελικά έχασαν με σκορ 7-5, 7-5. Τα αδέρφια Τσιτσιπά είχαν ευκαιρίες να κερδίσουν το πρώτο σετ, αλλά δυστυχώς χάρισαν επτά μπρέικ πόιντς.

Μετά το ματς, ο Στέφανος έκανε δηλώσεις σχετικά με το παιχνίδι και το γήπεδο, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ήταν ένα από τα χειρότερα ματς μας. Μπορώ να αναλύω τα ματς, ξέρω τι πήγε λάθος και τι έλειπε. Οι επιστροφές μας ήταν φτωχές και δεν παίζαμε με τους καλύτερους servers στο tour. Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Είχαμε ευκαιρίες για μπρέικ, σε μία από αυτές έχασα ένα backhand για πολύ λίγο.

Ελπίζουμε να παίξουμε περισσότερο μαζί, το χρειαζόμαστε. Είμαστε on και off. Κάποιες περιόδους παίζουμε, κάποιες όχι. Ο Πέτρος παίζει σε Challengers και ATP 250, εγώ παίζω μονό σε όλη μου τη ζωή. Χρειαζόμαστε περισσότερα ματς μαζί, διότι σήμερα δεν συντονιστήκαμε, δεν συγχρονιστήκαμε όπως συνήθως κάνουμε”.

Σχετικά με το γήπεδο, ανέφερε: “Δεν θα έριχνα την ευθύνη πουθενά. Δεν θα κατηγορήσω το open bar concept. Και οι δύο πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Ξέρω πόσο δουλεύει ο Πέτρος. Είμαι απογοητευμένος για σήμερα, διότι ήθελα κάτι καλό με τον αδερφό μου, αλλά πρέπει να κάνουμε τα σωστά βήματα για να βρεθούμε εκεί που αξίζουμε”.

Αναφορικά με την άποψη για την κίνηση στις εξέδρες, είπε: “Είναι δύσκολο όταν βλέπεις κίνηση γύρω σου. Υπάρχει μια μικρή κίτρινη μπάλα που πετάει και απαιτεί πολλές φορές πάνω από 100% συγκέντρωση. Αν σε επηρεάσει κατά 5%, έμπλεξες. Θα ήθελα να γίνουν πειραματισμοί, να δούμε πώς επηρεάζει τη συγκέντρωση”.

Τέλος, αναφέρθηκε στην περιοχή του Wimbledon, λέγοντας: “Είμαι μακριά από το να είμαι φαν του open bar concept. Ίσως γίνω μια μέρα, αλλά για την ώρα είμαι μακριά”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ