Ο Θανάσης Αλευράς ξεκίνησε για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες

Ο Θανάσης Αλευράς ξεκίνησε για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες

Απέχουμε μόλις 37 ημέρες από τον φετινό, επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ο ΟΠΑΠ δίνει την μεγάλη χορηγία. Όσοι θα τρέξουν φέτος, θα γράψουν ιστορία, αφού ο Αυθεντικός Μαραθώνιος γιορτάζει τα 40 χρόνια του, με συμμετοχές και ρεκόρ που φθάνουν τις 62.000.

Ανάμεσα στους δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο είναι και ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει τερματίσει την κλασική διαδρομή ακόμα 3 φορές στο παρελθόν. Φέτος, όμως, τρέχει για τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες, που θα τον ενθαρρύνουν να φτάσει ξανά στον τερματισμό.

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία του:

«Η ιδέα να τρέξω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο έγινε συνειδητή όταν υπέστην κάταγμα στο πόδι.

Εκείνες οι περίοδοι αναπηρίας με οδήγησαν στον… δρόμο. Η υπέρβαση έρχεται μέσα από τη δυσκολία και τη δοκιμασία.

Ο δρόμος του Μαραθωνίου είναι μια προσωπική μάχη με το μυαλό, που πάντα λέει ότι δεν μπορεί και αναβάλλει συνεχώς. Ο προπονητής μου, όταν μπήκα κλαμένος στο Καλλιμάρμαρο, μου είπε ότι “από σήμερα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο”».

Και είναι αλήθεια ότι όταν υπερβούμε τα όριά μας και αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας για το τι μπορούμε να κάνουμε, πολλά πράγματα αλλάζουν. Γίνεται κανείς πιο δυνατός, πιο θαρραλέος, πιο αποφασιστικός.

Φέτος τρέχω για 4η φορά και τρέχω για όλα τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες.

Γύρω στο 25ο χιλιόμετρο το σώμα και το μυαλό κουράζονται και αρχίζει ο εσωτερικός διάλογος και το ερώτημα γιατί το κάνεις. Αυτά τα παιδιά θα μου δώσουν το θάρρος να προχωρήσω στο επόμενο βήμα.

Και το μυστικό για ένα μεγάλο στόχο είναι απλό, συνεχίζεις, βρίσκεις το θάρρος για το επόμενο βήμα. Και έχω ακόμη στα αυτιά μου τον προπονητή μου να λέει, από το σημείο που νομίζεις ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις άλλο, έχεις ακόμα ένα επίσης. Καλή δύναμη και καλή τύχη σε όλους».

Η ιστορία του Θανάση Αλευρά για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί μέρος μιας σειράς ιστοριών που θα δημοσιευτούν στο περιοδικό “42,195” που θα διατεθεί εντελώς δωρεάν στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ