Ο Ντουπλάντις και οι επιτυχίες στο αθλητικό στίβο αυτή την χρονιά

Ο Ντουπλάντις και οι επιτυχίες στο αθλητικό στίβο αυτή την χρονιά

Η αθλητική σεζόν φτάνει στο τέλος της και στον στίβο παρατηρήσαμε αρκετά εντυπωσιακά ρεκόρ. Μερικά από αυτά είναι πολύ γνωστά, όπως του αθλητή Armand Duplantis, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με τα 6,23 μέτρα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα ρεκόρ και ιστορίες που αξίζει να αναφερθούν.

Η αθλήτρια Femke Bol ήταν η βασίλισσα των 400 μέτρων εμποδίων. Με εντυπωσιακό τρόπο, η Ολλανδέζα δρομέας κατάφερε να κυριαρχήσει σε αυτήν την απόσταση, εκμεταλλευόμενη την απουσία της κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ Sydney McLaughlin.

Παρόμοια, η Shericka Jackson έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στα 200 μέτρα, πλησιάζοντας πολύ κοντά το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η Florence Griffith-Joyner. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, κατέκτησε τον τίτλο σε αυτήν την απόσταση, με εντυπωσιακό χρόνο 21,41 δευτερόλεπτα.

Στα μαραθώνια, οι αθλητές Kenenisa Bekele και Eliud Kipchoge σημείωσαν εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο Kipchoge κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 2 ώρες 01:25, ενώ ο Bekele πλησίασε πολύ το ρεκόρ αυτό με χρόνο 2 ώρες 01:53.

Τέλος, η αθλήτρια Maria Perez έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 35 χιλιόμετρα βάδην, πετυχαίνοντας χρόνο 2 ώρες 37:15, ενώ η Gunta Zvejnieks κατέρριψε το ρεκόρ στα 5 χιλιόμετρα γυναικών με χρόνο 14:00.21.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ