Ο Νικόλαος Τομπάζης αποκαλύπτει τις μεγάλες αλλαγές στη Formula 1 το 2026 (φωτογραφίες)

Ο Νικόλαος Τομπάζης αποκαλύπτει τις μεγάλες αλλαγές στη Formula 1 το 2026 (φωτογραφίες)

Οι νέοι κανονισμοί του 2026 προβλέπουν σημαντικές αλλαγές στους κινητήρες, με την ισχύς να παράγεται πλέον από ηλεκτρική ενέργεια και τα θερμικά V6 Turbo να χρησιμοποιούν 100% βιοκαύσιμα. Αυτή η κίνηση έχει προσελκύσει νέους κατασκευαστές όπως η Audi και η Ford, ενώ έχει πείσει και τη Honda να παραμείνει στη Formula 1.

Επιπλέον, η FIA θα εισάγει αλλαγές στον σχεδιασμό και την αεροδυναμική των μονοθεσίων, με στόχο τη βελτίωση της θέασης των αγώνων. Ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής μονοθεσίων στη FIA, Νικόλαος Τομπάζης, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτές τις αλλαγές.

Αναλυτικά, ο Τομπάζης αναφέρθηκε στο χαμηλότερο όριο βάρους των μονοθεσίων και τις αλλαγές στην αεροδυναμική, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ταχύτητα των μονοθεσίων δεν θα υποφέρει από αυτές τις αλλαγές. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον μηχανισμό περάτωσης άλλων μονοθεσίων.

Ο Τομπάζης αναφέρθηκε επίσης στους νέους κανονισμούς σχετικά με την ηλεκτρική ισχύ των μονοθεσίων, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτές οι αλλαγές θα πετύχουν τα σωστά χαρακτηριστικά των μονοθεσίων του 2026.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ