Ο μικρότερος Τζόκοβιτς στη μάχη για το μέλλον του τένις (βίντεο)

Ο μικρότερος Τζόκοβιτς στη μάχη για το μέλλον του τένις (βίντεο)

Η παγκόσμια δράση του τένις μεταφέρεται στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα λάβουν χώρα οι τελικοί για τους κορυφαίους τενίστες κάτω των 21 ετών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη διοργάνωση με διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι οκτώ καλύτεροι τενίστες της νέας γενιάς θα αναμετρηθούν στα Next Gen ATP Finals από τις 28/11 έως 2/12.

Νέο φορμάτ παιχνιδιού

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε best of five sets. Κάθε αγώνας θα αποτελείται από 3 σετ, τα οποία θα κριθούν σε 4 νικηφόρα γκέιμς. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθείται τάι μπρέικ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει αβαντάζ στα γκέιμς, καθώς και ότι δεν θα ισχύει το let στα σερβίς. Τέλος, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στην κερκίδα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, ενώ οι παίκτες θα έχουν επικοινωνία με τους προπονητές τους κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων ανάμεσα στα σετ.

Το «παιδί» του Τζόκοβιτς στους οκτώ κορυφαίους

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες των φετινών Next Gen ATP Finals βρίσκεται και ο Χαμάντ Μεντζέντοβιτς, ο 20χρονος Σέρβος τενίστας που βρίσκεται υπό την προστασία του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο ίδιος δηλώνει ευγνώμων για τη στήριξη που λαμβάνει από τον πρωταθλητή.

Ανάμεσα στους άλλους συμμετέχοντες βρίσκονται οι: Αρθουρ Φιλς, Ντομινίκ Στράικερ, Λουκα Βαν Ασε, Φλάβιο Κομπόλι, Αλεξ Μικάελσεν, Λούκα Νάρντι και Αμπντουλάχ Σελμπάι.

Φορμάτ και έπαθλα

Το τουρνουά θα ακολουθήσει συγκεκριμένο φορμάτ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι οκτώ τενίστες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Οι νικητές θα αναδειχθούν μέσα από αγώνες κλήρωσης. Επιπλέον, το έπαθλο του τουρνουά θα ανέρχεται σε συνολικά 1,275,000 δολάρια, με τον νικητή να λαμβάνει 153.000$.

Ο Τσιτσιπάς και ο Σίνερ

Η περσινή νίκη ανήκει στον Αμερικανό Μπράντον Νακασίμα, ενώ τα προηγούμενα έτη το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια του Στέφανου Τσιτσιπά και του Γιάνικ Σίνερ. Δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές που αναμένεται να δώσουν μεγάλο ενδιαφέρον στο φετινό τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ