Ο Φερστάπεν καταδίκασε στο Μαϊάμι

Ο Φερστάπεν καταδίκασε στο Μαϊάμι

Σε ένα σπριντ που πραγματοποιήθηκε σήμερα (4/5) στο Μαϊάμι ενόψει του επερχόμενου αγώνα της Φόρμουλα Ένα, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull αναδείχθηκε νικητής και κέρδισε 8 βαθμούς, παραμένοντας στην κορυφή. Δεύτερος τερμάτισε ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σέρχιο Πέρες με τη Red Bull.

Τέταρτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη RB, κερδίζοντας τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Ακολούθησε η Ferrari του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ. Έκτος τερμάτισε ο Όσκαρ Πιάστρι με McLaren, ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ τερμάτισε έβδομος με τη Haas. Την οκτάδα συμπλήρωσε ο Γιούκι Τσουνόντα με τη δεύτερη RB.

Θλίψη για τον Βλάντο Τζούροβιτς: Ο 49χρονος γιος του βρέθηκε νεκρός σε δάσος στο Βελιγράδι

Σημειώνεται επίσης ότι αρχικά τερμάτισε όγδοος ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, αλλά λόγω ποινής για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο πιτ-λέιν, προστέθηκαν 20 δευτερόλεπτα στον χρόνο του. Κατά συνέπεια, «πέρασε» στην κατάταξη και ο Ιάπωνας οδηγός ανέβηκε στην όγδοη θέση.

Στον πρώτο γύρο του σπριντ, ένα αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα μετά από σύγκρουση μεταξύ των οδηγών της Aston Martin, Στρολ και Αλόνσο, στην πρώτη στροφή. Η σύγκρουση οδήγησε στο ότι ο Αλόνσο έσπρωξε τον Καναδό πάνω στη McLaren του Λάντο Νόρις, με αποτέλεσμα οι δύο τελευταίοι να αποσύρουν και ο Αλόνσο να μπει στα πιτ για αλλαγή εμπρός πτέρυγας. Παράλληλα, οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινές στον Κέβιν Μάγκνουσεν για τις συγκρούσεις του με τον Χάμιλτον, συνολικά η οποίες ανήλθαν σε δύο ποινές των 10 δευτερολέπτων και μια των 5. Ωστόσο, ο οδηγός της Haas βοήθησε τον Χούλκενμπεργκ να ανέβει στην κατάταξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ