Ο εντυπωσιακός Τζόκοβιτς προκρίθηκε για 13η φορά στα ημιτελικά του US Open

Ο εντυπωσιακός Τζόκοβιτς προκρίθηκε για 13η φορά στα ημιτελικά του US Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κάτοχος τριών τίτλων στο US Open, πέτυχε μια ακόμη εντυπωσιακή νίκη, κερδίζοντας με 3-0 τον Τέιλορ Φριτς και προκρίνοντας για 11η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Grand Slam της Νέας Υόρκης. Ο Τζόκοβιτς απέχει μόνο δύο νίκες από τον 4ο τίτλο του στη Νέα Υόρκη και τον 24ο Grand Slam της καριέρας του.

Ο Σέρβος τενίστας, που ξεκίνησε το τουρνουά ως νο2 στην παγκόσμια κατάταξη και θα επιστρέψει στην κορυφή από τις 11/09, είχε εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο σετ και κατάφερε να κερδίσει στα επόμενα δύο σετ, όντας προσεκτικός και ψύχραιμος σε κρίσιμα σημεία. Οι πολλές αβίαστες αστοχίες του αντιπάλου του επίσης τον βοήθησαν να φτάσει στη νίκη με σκορ 6-4, 6-4.

Με την αποψινή του νίκη, ο Τζόκοβιτς έφτασε στις 30 νίκες απέναντι σε Αμερικανούς, επικρατώντας με 8-0 του Φριτς. Επίσης, αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη φορά που φτάνει στα προημιτελικά του US Open και η 10η συνεχόμενη φορά που φτάνει σε ημιτελικούς, αφού προέρχεται από την κατάκτηση τίτλου σε ATP Masters 1000 τον προηγούμενο μήνα στο Σινσινάτι.

Από την πλευρά του, ο Φριτς είχε φτάσει για πρώτη φορά στα προημιτελικά ενός τουρνουά και είχε χάσει το σερβίς του μόλις μία φορά μέχρι σήμερα. Ο Τζόκοβιτς, όμως, κατάφερε να του κλέψει το σερβίς έξι φορές και να προκριθεί στην επόμενη φάση μετά από έναν αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 34 λεπτών.

Ο επόμενος αντίπαλος του Τζόκοβιτς στους ημιτελικούς θα είναι ένας ακόμα Αμερικανός, ο νικητής του ζεύγους των Φράνσις Τιαφό και Μπεν Σέλτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ