Ο δρόμος προς τις Ολυμπιακές προκρίσεις του επιτραπέζιου αντισφαίρισης για το Παρίσι

Ο δρόμος προς τις Ολυμπιακές προκρίσεις του επιτραπέζιου αντισφαίρισης για το Παρίσι

Για την επιτραπέζια αντισφαίριση, οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι ήδη γνωστές ορισμένες από τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέσεις για το τουρνουά. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου 2024 στο South Paris Arena στις Βερσαλλίες και θα περιλαμβάνουν αγώνες απλού ανδρών και γυναικών, ομαδικό ανδρών και γυναικών και διπλό μικτό. Οι προκριματικές διοργανώσεις περιλαμβάνουν διάφορους τρόπους ώστε οι εθνικές ομάδες να μπορέσουν να εξασφαλίσουν θέσεις για τη συμμετοχή τους.

Προκρίσεις για το ομαδικό

Για το ομαδικό αγώνισμα, υπάρχουν τέσσεροι τρόποι για μια εθνική ομάδα να κερδίσει μια θέση:

 • Ηπειρωτικές προκριματικές διοργανώσεις – Κάθε ηπειρωτική ομοσπονδία της ITTF οργανώνει διαγωνισμούς προκριματικής για να αναδειχθούν οι καλύτερες ομάδες από κάθε ήπειρο. Η καλύτερη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή από κάθε ήπειρο παίρνει μία θέση ποσόστωσης ομάδας.
 • Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2024 – Οι οκτώ πρώτες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού του 2024 κερδίζουν μια θέση ποσόστωσης ομάδας.
 • Παγκόσμια κατάταξη – Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη ομάδων αποκτά μια θέση ποσόστωσης ομάδας.
 • Οικοδέσποινα χώρα – Η γαλλική ομάδα έχει μια εγγυημένη θέση στη διοργάνωση ως οικοδέσποινα χώρα.

Προκρίσεις για το διπλό μικτό

Για το διπλό μικτό αγώνισμα, υπάρχουν τέσσερις τρόποι για μια εθνική ομάδα να κερδίσει μια θέση:

 • Ηπειρωτικές προκριματικές διοργανώσεις – Οι καλύτερες εθνικές ομάδες από κάθε ήπειρο παίρνουν μια θέση ποσόστωσης διπλού μικτού.
 • Προκριματική διοργάνωση – Οι κορυφαίες ομάδες από καθορισμένη προκριματική διοργάνωση κερδίζουν μια θέση ποσόστωσης διπλού μικτού.
 • Παγκόσμια κατάταξη – Οι πέντε καλύτερες ομάδες από την παγκόσμια κατάταξη διπλού μικτού κερδίζουν μια θέση ποσόστωσης.
 • Οικοδέσποινα χώρα – Η γαλλική ομάδα έχει μια εγγυημένη θέση στη διοργάνωση ως οικοδέσποινα χώρα.

Προκρίσεις για το απλό

Για το απλό αγώνισμα, υπάρχουν τέσσερις τρόποι για μια εθνική ομάδα να κερδίσει μια θέση:

 • Θέση ομαδικής ποσόστωσης – Οι δύο κορυφαίοι αθλητές από κάθε εθνική ομάδα που έχει προκριθεί μέσω της οδού πρόκρισης ομάδων αποκτούν μια θέση ποσόστωσης για το απλό αγώνισμα.
 • Ηπειρωτικές προκριματικές διοργανώσεις ή παγκόσμια κατάταξη – Οι καλύτεροι αθλητές από καθορισμένη ήπειρο κερδίζουν θέσεις ποσόστωσης από τις ηπειρωτικές προκριματικές διοργανώσεις ή από την παγκόσμια κατάταξη απλού.
 • Παγκόσμια κατάταξη – Μέχρι 15 αθλητές και αθλήτριες αποκτούν θέσεις ποσόστωσης από την παγκόσμια κατάταξη απλού.
 • Θέση καθολικότητας – Μια θέση καθολικότητας δίνεται σε μια επιλέξιμη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού έρχονται και οι εθνικές ομάδες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Η πορεία προς τις προκρίσεις είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί σκληρή δουλειά και αφοσίωση από τους αθλητές και τις αθλήτριες. Ανυπομονούμε να δούμε ποιοι αθλητές θα καταφέρουν να περάσουν από τις προκρίσεις και να εκπροσωπήσουν με υπερηφάνεια τις χώρες τους στο Παρίσι το 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ