Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Αθήνα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Σπερχειάδα Επικεφαλής στις Παράλληλες Εκδηλώσεις

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Αθήνα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Σπερχειάδα Επικεφαλής στις Παράλληλες Εκδηλώσεις

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι μια ιστορική διαδρομή 757,02 χιλιομέτρων που προσφέρει μαγικές στιγμές και συγκινήσεις. Η Ακρόπολη, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας ενθουσίασαν τους θεατές από όλο τον κόσμο, με το λαμπερό πελοτόν!

Τα παιδιά και οι γονείς ζήσανε μοναδικές στιγμές σε όλες τις πόλεις που φιλοξένησαν τον Γύρο, μέσα από το πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων της Cycling Greece. Αγάπη για το ποδήλατο, το περιβάλλον, ενημέρωση για οδική ασφάλεια και πρώτες βοήθειες ήταν τα κύρια θέματα.

Το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκαν οι Παράλληλες Δράσεις σε Αθήνα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Σπερχειάδα.

Οι πλατείες γέμισαν με παιδικά χαμόγελα, θετική ενέργεια και πολύχρωμα ποδήλατα, μεταφέροντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για βιώσιμες πόλεις.

Οι μικροί συμμετέχοντες δοκίμασαν την πίστα δεξιοτεχνίας HERO 2030, αφιερωμένη στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Αγωνίστηκαν στο παιχνίδι «Από το σπίτι στο σχολείο», αναζητώντας τον «χαμένο πελοτόν». Επίσης, δημιούργησαν όμορφες ζωγραφιές στις πλατείες.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρείχε εκπαιδευτική προσέγγιση για πρώτες βοήθειες, ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ παρουσίασε το πρόγραμμα για αθλητισμό χωρίς απαγορευμένες ουσίες.

Το επίκεντρο των Παράλληλων Δράσεων ήταν το ΔΕΗ e-bike Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στα ηλεκτρικά ποδήλατα. Και μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν διάφορα μοντέλα ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Δώδεκα πόλεις, έξι μέρες, χιλιάδες παιδικά χαμόγελα ήταν το αποτέλεσμα των Παράλληλων Δράσεων του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024. Με μια αποστολή να εντάξουν την ποδηλασία στην καθημερινότητα και την κουλτούρα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στις πόλεις, τα Παράλληλα Γεγονότα αποτελούν μια μεγάλη επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ