Ο Αλκαράθ επικράτησε με 2-0 και κατέκτησε το Indian Wells

Ο Αλκαράθ επικράτησε με 2-0 και κατέκτησε το Indian Wells

Ο Κάρλος Αλκαράθ ανέβηκε στα ύψη μετά από μια δύσκολη αρχή και κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Indian Wells, κερδίζοντας εντυπωσιακά με 7-6(5) και 6-1 τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον τελικό που ολοκληρώθηκε σε μια ώρα και 41 λεπτά σήμερα (18/3).

Αυτή η νίκη έρχεται μετά από μια περίοδο απουσίας τίτλου για τον πρώτο παγκόσμιο τενίστα που διήρκεσε από το περσινό Wimbledon, κάνοντάς τον τον πρώτο παίκτη που υπερασπίζεται με επιτυχία ένα τίτλο στο ερημικό Indian Wells από τότε που ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τρεις συνεχόμενες φορές μεταξύ του 2014-2016.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο Αλκαράθ ανέφερε: «Η νίκη αυτή στο τουρνουά σημαίνει πολλά για μένα, καθώς αντιμετώπιζα αμφιβολίες λόγω του ατράκτου μου την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, από τη στιγμή που μπήκα στο γήπεδο για τον πρώτο αγώνα, άρχισα να νιώθω καλύτερα και κάθε αγώνας ένιωθα πιο αυτοπεποίθηση. Είμαι πραγματικά ευτυχής που κατάφερα να κερδίσω ξανά αυτό το τουρνουά».

Στον τελικό, ο Αλκαράθ αρχικά αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες και βρέθηκε πίσω 3-0, όμως κατάφερε να επανέλθει με εξαιρετική απόδοση και να κερδίσει το πρώτο σετ μετά από ένα τάι μπρέικ. Στο δεύτερο σετ, εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος και επικράτησε εύκολα, κατακτώντας τη νίκη και σηκώνοντας το τρόπαιο.

Ο Αλκαράθ τελείωσε τον αγώνα με 25 winners έναντι 11 του Μεντβέντεφ και επέδειξε ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στα δεύτερα σερβίς του αντιπάλου του.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Αλκαράθ αντάλλαξε ευγενικά λόγια με τον Μεντβέντεφ, εκφράζοντας την ελπίδα για περισσότερους τέτοιους τελικούς στο μέλλον.

Αυτός ήταν ο 13ος τίτλος καριέρας για τον Αλκαράθ και ο 5ος ATP Masters 1000, με τον Ισπανό τενίστα να σημειώνει την 12η συνεχόμενη νίκη στο τουρνουά και την 12η φέτος σειράς νίκη (12-3).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ