Νόρις: «Ο Φερστάπεν Ήταν Απερίσκεπτος και Απελπισμένος»

Νόρις: «Ο Φερστάπεν Ήταν Απερίσκεπτος και Απελπισμένος»

Ο Λάντο Νόρις και ο Μαξ Φερστάπεν έιχαν έναν καβγά κατά τη διάρκεια του Grand Prix στην Αυστρία, με τον Άγγλο οδηγό να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος με τον Ολλανδό.

Στην ουσία, ο οδηγός της McLaren είπε πως ο Φερστάπεν έπαιζε με τη φωτιά και φαινόταν απελπισμένος, καθώς παράβαινε κανόνες χωρίς να τιμωρείται.

Οι Δηλώσεις του Λάντο Νόρις:

«Υπάρχουν κανόνες για να τηρούνται στην πίστα. Ο Φερστάπεν παραβίαζε κανόνες χωρίς κυρώσεις.

Περίμενα μια σκληρή μάχη με τον Μαξ. Γνωρίζω το ύφος του: προκλητικό και με πιέσεις στα όρια, τέτοια πράγματα. Όμως, σε τρεις περιστάσεις έκανε κινήσεις που θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν σε ατύχημα. Ήταν λίγο απελπισμένος, προσπαθώντας ό,τι μπορούσε να με εμποδίσει, παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι είμαι ανταγωνιστικός. Δεν ήθελε να με περάσει, αλλά δεν με εκπλήσσει το άγριο πνεύμα του. Απλά με εκανε να αισθάνομαι απογοητευμένος, περιμένοντας μια μάχη χωρίς παροπλισμούς, όρια αλλά και με σεβασμό, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό συνέβη».

Όσον αφορά το πώς πρέπει να αντιδράσει και αν πρέπει να προσαρμόσει τον τρόπο οδήγησής του για τις μάχες με τον Φερστάπεν: «Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξω τίποτα. Βρισκόμουν στο περιθώριο της πίστας, δεν μπορώ να σκεφτώ τι αλλο θα μπορούσα να κάνω».

«Πάντα ο Φερστάπεν ήταν έτσι. Αναγνωρίζω τις ικανότητές του, αλλά πρέπει να αναγνωρίζω όταν υπερβαίνει τα όριά του. Αισθάνομαι ότι σήμερα έγινε αυτό σε μεγάλο βαθμό».

«Αυτό είναι ένα μεμονωμένο συμβάν και καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν αυτά. Είμαι απλά απογοητευμένος. Χάλασε τον αγώνα μου, κατέστρεψε το αυτοκίνητό μου. Τα καλύτερα μέρη του αυτοκινήτου είναι τώρα αχρήστα».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια οικονομικών ελιγμών όταν πρόκειται για αναβαθμίσεις του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητό μου καταστράφηκε, χρειαζόμασταν αυτά τα εξαρτήματα για την επόμενη εβδομάδα. Απλά περίμενα λίγο περισσότερη συνεργασία από εκείνον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ