Νέα μορφή αγώνα σπριντ στη Formula 1 από το 2024

Νέα μορφή αγώνα σπριντ στη Formula 1 από το 2024

Στο Άμπου Ντάμπι πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής της Formula 1 σήμερα (24/11). Στη συνεδρίαση προήδρευσαν ο Νικόλας Τομπάζης, διευθυντής μονοθεσίων της FIA και ο Στέφανο Ντομενικάλι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1. Συζητήθηκαν μελλοντικές αλλαγές στους κανονισμούς και τα σχέδια για την αλλαγή του format των αγώνων σπριντ το 2024.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν οι πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων σπριντ. Μια από τις προτάσεις είναι η μετατόπιση του σπριντ αγώνα από το Σάββατο στην Παρασκευή. Επίσης, εξετάστηκαν η αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης και η αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης (reverse-grid).

Επιπλέον, συζητήθηκε η αναθεώρηση των κανονισμών σχετικά με την περίοδο δοκιμών (parc ferme) και οι επιλογές των ελαστικών για τους αγώνες. Επιπλέον, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί δοκιμή για τα καλύμματα των τροχών που προστατεύουν από τη βροχή.

Για το 2025, αποφασίστηκε ότι οι ομάδες δεν μπορούν να αναπτύξουν τα μονοθέσιά τους πριν από την έναρξη του 2025, ενώ θα προχωρήσουν σε τροποποιήσεις για τη βελτίωση της ψύξης των οδηγών. Τέλος, θα διατηρηθούν οι ηλεκτρικές κουβέρτες για τα ελαστικά και θα γίνει αναθεώρηση των προτύπων ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ