Νέα απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού στον ΑΣΕΑΔ – Πίεση στην ομοσπονδία του πινγκ πονγκ

Νέα απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού στον ΑΣΕΑΔ – Πίεση στην ομοσπονδία του πινγκ πονγκ

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε νέα νίκη στον ΑΣΕΑΔ σε αντιπαράθεση με την ομοσπονδία του πινγκ πονγκ, που αποφάσισε απρόσκοπτα τη διεξαγωγή των play-offs στην Α1 Ανδρών στις 20-21/5.

Οι “ερυθρόλευκοι” αντέδρασαν στην απόφαση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και κέρδισαν ξανά τη διαμάχη, λίγους μήνες μετά το περσινό σκάνδαλο κατά τους.

Μετά από την αίτηση του Ολυμπιακού, το δικαστήριο ακύρωσε την αμφιλεγόμενη απόφαση και επέβαλε νέα διεξαγωγή των play-offs, εξασφαλίζοντας την ισότιμη συμμετοχή των ομάδων. Αν δεν έγινε αυτό, οι αθλητές του Ολυμπιακού δεν θα ήταν διαθέσιμοι λόγω υποχρεώσεων στις 20-21/5.

Η στάση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και του προέδρου της, Κώστα Παπαγεωργίου, φαίνεται να υπονομεύει τον Ολυμπιακό και να ωφελεί άλλους, όμως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ αποτελεί νέα ανακάλυψη για την ομοσπονδία, υπογραμμίζοντας την έλλειψη ισονομίας.

Η νέα νίκη του Ολυμπιακού αποκαλύπτει την ανικανότητα των αρμόδιων της ομοσπονδίας να διαχειριστούν την κατάσταση, δείχνοντας την ανάγκη για αλλαγές.

Χρονική γραμμή της υπόθεσης

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αρχικά είχε ορίσει τη διεξαγωγή των play-offs για τις 30-31/03/2024, αλλά τους αναβάλλει λόγω υποχρεωτικής συμμετοχής αθλητή του Ολυμπιακού σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αργότερα, αγνοεί την πρόταση του Ολυμπιακού για νέες ημερομηνίες, ορίζοντας 20-21/5 για τη διεξαγωγή τους.

Η στάση αυτή αποκαλύπτει την αδιαφορία της ομοσπονδίας για την ισονομία και την προτίμησή της προς συγκεκριμένα συμφέροντα. Με τη νίκη του Ολυμπιακού, ο ΑΣΕΑΔ δίνει ακόμη ένα χτύπημα στην ομοσπονδία…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ