Ναδάλ: «Αυτή είναι η τελευταία μου φορά στη Μαδρίτη»

Ναδάλ: «Αυτή είναι η τελευταία μου φορά στη Μαδρίτη»

Ο Ράφα Ναδάλ, πέντε φορές νικητής στο «Mutua Madrid Open», ανέφερε ότι, αν και δεν είναι πλήρως έτοιμος, επιθυμεί να συμμετάσχει στο τουρνουά της Μαδρίτης λόγω της σχέσης του με αυτό και της αγάπης που λαμβάνει από τους φίλαθλους εκεί.

Ο Ισπανός πρωταθλητής, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τον 16χρονο αμερικανό Ντάργουιν Μπλανς, δήλωσε ότι «για μένα, το να αγωνίζομαι στη Μαδρίτη είναι πάντα μια υπέροχη εμπειρία».

«Ανυπομονώ να επιστρέψω εδώ. Η εβδομάδα ήταν κάπως καλή από τη μία πλευρά και λιγότερο καλή από την άλλη. Δεν είμαι απόλυτα έτοιμος, αλλά είμαι έτοιμος να παίξω αύριο. Είναι σημαντικό για μένα να αγωνιστώ μία τελευταία φορά εδώ στη Μαδρίτη. Νομίζω πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα το κάνω εδώ», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια επεσήμανε: «Στη ζωή, όλα δεν είναι μαύρο-άσπρα. Οι άνθρωποι, φυσικά, ελπίζουν ότι τα πάντα θα λυθούν. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Θα παλέψω για να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Παρίσι (Roland Garros). Αν μπορώ, θα το κάνω. Αν όχι, θα το δεχθώ. Δεν θα αγωνιστώ στο Παρίσι με την τρέχουσα κατάστασή μου. Ήταν το πιο σημαντικό τουρνουά της καριέρας μου και δεν πρόκειται να υπερβώ τα όριά μου».

Τέλος, εξέφρασε: «Η μεγαλύτερη ευτυχία μου στη ζωή είναι να προσπαθώ το καλύτερο που μπορώ. Και να έχω την αίσθηση ότι έκανα τα πάντα. Οι νίκες και οι ήττες είναι μέρος της καθημερινότητάς μας».

Ο Ναδάλ πρόσθεσε: «Σπάνια στην καριέρα μου νιώθω ότι επιστρέφω στο σπίτι χωρίς να έχω κάνει τα πάντα. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν μπορώ ούτε να προσπαθήσω να δω πώς μπορώ να προχωρήσω. Το σώμα μου δεν ανταποκρίνεται όπως παλιά. Αυτό με εμποδίζει να αγωνιστώ με τον τρόπο που επιθυμώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ