Με τον Μίλτο, τον Εμμανουήλ, την Κατερίνα, την Αντιγόνη και τα άλλα παιδιά…

Με τον Μίλτο, τον Εμμανουήλ, την Κατερίνα, την Αντιγόνη και τα άλλα παιδιά…

Η Ελλάδα θα στείλει 53 αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου. Αυτός ο αριθμός είναι ρεκόρ για την ελληνική συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο στόχος των αθλητών είναι όχι μόνο η προσωπική τους διάκριση, αλλά και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μέχρι στιγμής, μόνο τρεις αθλητές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Ανάμεσα στα φαβορί από την Ελλάδα είναι ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής, ενώ άλλοι αθλητές που θα διεκδικήσουν τη δόξα είναι η Ελίνα Τζένγκο, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Κατερίνα Στεφανίδη.

Συνολικά, 1.559 αθλητές από 48 χώρες θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, με τους Έλληνες να ανήκουν στις πρωταγωνιστικές ομάδες.

Τα ελληνικά μετάλλια

Η Ελλάδα έχει κερδίσει 15 χρυσά, 8 ασημένια και 11 χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Ανάμεσά τους, η Κατερίνα Στεφανίδη έχει τις περισσότερες διακρίσεις, με 2 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες σε διάφορες κατηγορίες, όπως είναι η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ