Λάμψη και αστέρες στην Ολυμπιακή Φλόγα

Λάμψη και αστέρες στην Ολυμπιακή Φλόγα

Στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία θα ανάψει ξανά το Ολυμπιακό Φως, ετοιμαζόμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024“, σε μια λαμπρή τελετή με διάσημους καλεσμένους.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υιοθετεί πολλές καινοτομίες στο πρόγραμμα και περιλαμβάνει λαμπερά πρόσωπα που θα αναβαθμίσουν την παραδοσιακή τελετή.

Η τελετή θα παρουσιάσει ο δημοφιλής δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας και τον Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει η διάσημη sopranο Joyce DiDonato. Την ηθοποιό Μαίρη Μηνά θα δούμε σε νέο ρόλο, ενώ η χορογραφία και η μουσική θα ανήκουν στους καταξιωμένους δημιουργούς Αρτεμις Ιγνατίου και Δημήτρη Παπαδημητρίου αντίστοιχα.

Οι ενδυμασίες των Ιερέων έχουν επίσης προκαλέσει αντιδράσεις λόγω των επιλογών της σχεδιάστριας Μαίρη Κατράντζου, όμως αναμένεται να αποκτήσουν έντονη παρουσία στην τελετή στην Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει και την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με συμμετοχή της Νανάς Μούσχουρη.

Λαμπαδηδρομία σε όλη την Ελλάδα

Η Λαμπαδηδρομία ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου και θα διασχίσει όλη την Ελλάδα σε 11 ημέρες, καλύπτοντας συνολικά 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια.

Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι θα συμμετέχουν 600 Λαμπαδηδρόμοι και οι πρώτοι και τελευταίοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Στέφανος Ντούσκος και Γιάννης Φουντούλης αντίστοιχα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί το τέλος της διαδρομής και αναμένεται να κλείσει με ακόμη μία εντυπωσιακή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ