Κύπελλο Αφροδίτης: Δύο πρωτιές για την Εθνική Ανσάμπλ, χρυσό και ασημένιο για την Λύτρα στους τελικούς οργάνων

Κύπελλο Αφροδίτης: Δύο πρωτιές για την Εθνική Ανσάμπλ, χρυσό και ασημένιο για την Λύτρα στους τελικούς οργάνων

Η Εθνική Ανσάμπλ απέσπασε δύο χρυσά μετάλλια στους τελικούς οργάνων, μαζί με ένα χρυσό και ένα ασημένιο για την Παναγιώτα Λύτρα στο 9ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Κυπέλλου Αφροδίτης στο Φάληρο. Αυτό το τουρνουά ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα (22-24 Μαρτίου) στο Tae Kwon Do του Φαλήρου.

Συνολικά, 280 αθλήτριες από 32 χώρες συμμετείχαν στο φετινό Κύπελλο Αφροδίτης, με τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες να παρουσιάζουν τα νέα τους προγράμματα με στόχο την κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Μάιο.

Ολυμπιακός: Το κίνητρο του Λούντζη και το… παράπονο του Μπαρτζώκα με τον Μήτρου-Λονγκ

Η Εθνική Ανσάμπλ επικράτησε σε δύο από τα τρία τελικά οργάνα, με 33,400 βαθμούς στα 5 Στεφάνια και 28,500 βαθμούς στις 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες, ξεπερνώντας τις ομάδες του Μεξικού και της Αυστραλίας. Η Ελληνική ομάδα αποσύρθηκε από τη διοργάνωση με τρία μετάλλια, καθώς κατέκτησε επιπλέον το ασημένιο στον σύνθετο αγώνα και επιδιώκει ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Παναγιώτα Λύτρα, αφού κέρδισε χρυσό στο σύνθετο ατομικό, κατέκτησε ακόμα δύο μετάλλια στους τελικούς οργάνων του ατομικού Γυναικών. Τερμάτισε πρώτη στα στεφάνια (34,300 β.), δεύτερη στις κορύνες (31,150 β.), πέμπτη στην κορδέλα (29,550 β.) και έκτη στην μπάλα (30,350 β.).

Επιπλέον, στους τελικούς οργάνων της κατηγορίας Νεανίδων, η Ράνια Συγκούνα κατέλαβε την 8η θέση στις κορύνες με 28,550 βαθμούς, ενώ η Παρασκευή Μπήλια τερμάτισε 5η στο στεφάνι με 29,450 βαθμούς, εκπροσωπώντας τα χρώματα της Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Τέλος, στο Ανσάμπλ Νεανίδων, οι ομάδες του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και του Α.Ο. Παλμός Αργυρούπολης κατέκτησαν μετάλλια στα 5 ζεύγη Κορύνες και τα 5 Στεφάνια. Μια ακόμα επιτυχία για την ελληνική ρυθμική γυμναστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ