Καταγγελίες για παρενόχληση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου από τη Στεφανίδη και την Παπαδοπούλου

Καταγγελίες για παρενόχληση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου από τη Στεφανίδη και την Παπαδοπούλου

Κάτι περίεργο συμβαίνει στον κόσμο του ελληνικού στίβου, φίλοι. Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η πρωταθλήτρια στο βάδην, μοιράστηκαν σοβαρές εμπειρίες παρενόχλησης που αντιμετωπίζουν από προπονητές και συναθλητές.

Αυτές οι καταγγελίες όχι μόνο αποτελούν ανησυχητικά περιστατικά, αλλά αποτυπώνουν και μια ευρύτερη νοοτροπία που δυστυχώς επικρατεί στην ελληνική στίβο.

Η Στεφανίδη μοιράστηκε στα Social Media της μια αναρτημένη της ανάρτηση, αναφερόμενη σε ανθρώπους που σχολίαζαν τρόπο που έτρωγε κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Βόλο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η αθλήτρια αναρωτήθηκε για την ασέβεια που επικρατεί όταν κάποιος αναφέρεται σε άλλους με βάση το πόσο ή τι τρώνε. Το πρόβλημα, όπως τονίζει, είναι πώς αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα των αθλητών.

Πέρα από αυτό, εξέφρασε την ανησυχία της για την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί γύρω από τους αθλητές στη χώρα μας, αναρωτιόμενη πώς μπορεί να υποστηρίξει αυτά τα παιδιά και να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις.

Από την άλλη, η Χριστίνα Παπαδοπούλου αντιμετώπισε άσχημη συμπεριφορά από συναθλήτριες της κατά τη διάρκεια του αγώνα των 5000 μέτρων βάδην και παραπανίσια στην επέμβασή της.

Μετά την καταγγελία, η Παπαδοπούλου προχώρησε σε επίσημη διαμαρτυρία στην Ομοσπονδία και στην Επιτροπή ηθικής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μετά τις αποκαλύψεις των δύο αθλητριών, αναμένεται να εξεταστεί επίσημα η υπόθεση από τα αρμόδια όργανα. Η προσοχή στις τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη για να διατηρούμε ένα υγιές κλίμα στον κόσμο του αθλητισμού.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ