Η World Athletics επαινεί τον Τεντόγλου: “Η ομορφιά ενός εκπληκτικού άλματος εις μήκος”

Η World Athletics επαινεί τον Τεντόγλου: “Η ομορφιά ενός εκπληκτικού άλματος εις μήκος”

Με αυτή την περιγραφή και μια φωτογραφία που δείχνει την κορυφαία στιγμή του Μίλτου Τεντόγλου κατά τη διάρκεια του 6ου και τελευταίου άλματος του στα 8.52μ. στο χθεσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη, που του χάρισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, ο οργανισμός World Athletics τιμά τον Έλληνα πρωταθλητή μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε τον στόχο του στη Βουδαπέστη, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου που του έλειπε από ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μια νίκη που ήρθε μετά από έναν “δύσκολο αγώνα”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, και αποτέλεσε έναν κρίσιμο παράγοντα για την επίδοσή του. “Δεν με σταμάτησαν τα πόδια μου, δεν με επηρέασε το κλίμα. Υπήρχε πολλή ζέστη, υγρασία, είχα πρόβλημα με την αναπνοή και ήθελα να πιω πολύ νερό. Το τελευταίο άλμα ήταν για 8,70μ., αλλά έκανα ένα λάθος και αυτό ίσως να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου”, δήλωσε.

Ο αθλητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νίκη, αλλά και την απογοήτευσή του για την απώλεια ενός πιθανού ρεκόρ. Τόνισε επίσης την εκτίμησή του για τη συνεισφορά και την υποστήριξη του ελληνικού κοινού κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όσον αφορά το μέλλον, ο Τεντόγλου σχεδιάζει να υπερασπίσει τους τίτλους του και επισημαίνει ότι θέλει να συνεχίσει να πηδάει μεγάλες αποστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ