Η πρόταση της Ελλάδας και η ομιλία του Μπαχ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (pic)

Η πρόταση της Ελλάδας και η ομιλία του Μπαχ στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (pic)

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σχετικά με την πρωτοβουλία της Ελλάδας για την προώθηση της ένταξης μέσω του αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έδωσε μια σημαντική ομιλία.

Ο Μπαχ αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 και τη σημασία της συμμετοχής αθλητών από διάφορες χώρες και των Προσφύγων της Ολυμπιακής Ομάδας. Επισήμανε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αθλητική ανταγωνιστικότητα συνυπάρχει με την ειρήνη και την ενότητα.

Ο Μπαχ τόνισε τη σημασία του αθλητισμού στην προώθηση της ειρήνης και στην καταπολέμηση των διακρίσεων. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέσω του αθλητισμού μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο συμπεριληπτικές κοινότητες για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρισίου 2024 και στην υποστήριξη προς τον Παραολυμπιακό αθλητισμό.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της εκπροσώπησης των αθλητών και στη σημαντική συμβολή της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων στην προώθηση της ένταξης.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν σημαντικά βήματα προς έναν κόσμο πιο δίκαιο και συνεκτικό, όπου ο αθλητισμός διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ