Η Γαλλία κερδίζει τη Δανία με συναρπαστική αναμέτρηση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ

Η Γαλλία κερδίζει τη Δανία με συναρπαστική αναμέτρηση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ

Η εθνική ομάδα χάντμπολ της Γαλλίας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της! Η ομάδα του Γκιγιόμ Ζιλ κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση 33-31 (κανονική διάρκεια 27-27) της Δανίας, στον τελικό του πρωταθλήματος που έλαβε χώρα στην «Lanxess Arena» της Κολωνίας. Με αυτήν τη νίκη επέστρεψε στην κορυφή, όπου είχε βρεθεί προηγουμένως το 2006, το 2010 και το 2014. Επιπλέον, πήραν αποζημίωση για την ήττα τους στον τελικό του περυσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (34-29).

Αξίζει να σημειωθεί ότι Γαλλία και Δανία είχαν παίξει για τελευταία φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2014, με τους «τρικολόρ» να κατακτούν για τρίτη φορά το ευρωπαϊκό «στέμμα» (41-32). Η Γαλλία, η οποία ολοκλήρωσε αήττητη το EURO 2024 (με οκτώ νίκες και μια ισοπαλία σε εννέα παιχνίδια), μετράει πλέον συνολικά έξι μετάλλια σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (4-0-2), την ώρα που η Δανία αύξησε τη συγκομιδή της στα οκτώ (2-2-4).

Γαλλία και Δανία αναμετρήθηκαν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για τρίτη φορά από το 2021, με τη Γαλλία να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τους Σκανδιναβούς να επικρατούν στην καταληκτική αναμέτρηση του περυσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Νίκολα Καραμπάτιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Εξάλλου, οι Σουηδοί κατέκτησαν την τρίτη θέση στο EURO 2024, κερδίζοντας τη Γερμανία στον “μικρό τελικό” με σκορ 34-31. Παράλληλα, εξασφάλισαν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ