Η Εθνική Μας Κέρδισε τη Γαλλία με 13-12 και Προκρίθηκε στην Οκτάδα

Η Εθνική Μας Κέρδισε τη Γαλλία με 13-12 και Προκρίθηκε στην Οκτάδα

Η εθνική ανδρών στο πόλο κατάφερε να κερδίσει τη Γαλλία με 13-12, χάρη σε ένα πέναλτι του Βλαχόπουλου μόλις 51 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Με αυτή τη νίκη, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 2ο ομίλο και προκρίθηκε άμεσα στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ντόχα.

Παρά τη μέτρια εμφάνισή της, ειδικά στην άμυνα, η ελληνική ομάδα πέτυχε τον πρώτο της στόχο και πλέον στρέφει την προσοχή στον προημιτελικό της την Τρίτη (13/2), ο οποίος θα είναι εναντίον της ομάδας που θα νικήσει στην αναμέτρηση μεταξύ της Ιταλίας και των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ θα παίξουν σε αυτό το κρίσιμο ματς χωρίς τον Μπεν Χάλοκ, τον καλύτερο παίκτη τους, ο οποίος αποβλήθηκε για βίαιη συμπεριφορά στον αγώνα με τη Σερβία.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με δύο χαμένες επιθέσεις με παίκτη περισσότερο, παρόλα αυτά το χειρότερο κομμάτι του παιχνιδιού της ήταν οι πολύ κακές επιστροφές στην άμυνα, επέτρεψαν στους Γάλλους να σκοράρουν τρεις κόντρες. Ωστόσο, ένα γκολ του Αργυρόπουλου και ένα πέναλτι που κέρδισε ο Παπαναστασίου και αξιοποίησε ο Φουντούλης, έφεραν την ελληνική ομάδα μπροστά στο σκορ με 3-2.

Αν και η Γαλλία επέστρεψε στο σκορ, η Ελλάδα κατάφερε να νικήσει τελικά με το πέναλτι του Βλαχόπουλου 51 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη, την πρώτη θέση στον ομίλο και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου 1

ΓΑΛΛΙΑ (Φλοριάν Μπριζό): Ντιμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ 1, Καζ 1, Βερνού 3, Μαριόν-Βερνού 4, Μπιορτς, Μποντεγκά 1, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι 1, Φοντανί, Ναρντόν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ