Η αντίδραση της FIA και της F1 στις καταγγελίες κατά του Χόρνερ

Η αντίδραση της FIA και της F1 στις καταγγελίες κατά του Χόρνερ

Η Formula 1 και η Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αντιμετωπίζουν τις καταγγελίες εναντίον του επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, για πρώτη φορά. Οι καταγγελίες προκάλεσαν ανησυχία καθώς πλησιάζουν οι δοκιμές για τη νέα σαιζόν. Η μητρική εταιρεία της Red Bull έχει ανακοινώσει τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις καταγγελίες, με τον Χόρνερ να αρνείται τη συμπεριφορά του.

Η FIA και η Formula 1 εξέδωσαν δηλώσεις, δίνοντας έμφαση στη δέσμευσή τους στην ακεραιότητα και την δικαιοσύνη στο άθλημα, αλλά και τη δικαίωση μέσω δίκαιης διαδικασίας. Και οι δύο αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβούν σε περαιτέρω σχόλια, μέχρι να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες, παρά τις αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά προς γυναίκα συνάδελφο. Ενώ ο Χόρνερ συνεχίζει τις εργασίες του και αναμένεται να συμμετάσχει στις δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν και σε συνέντευξη Τύπου της FIA, η πιθανότητα αποχώρησής του αναδεικνύεται ως σοβαρή προοπτική με αβεβαιότητα στην Red Bull και επιπτώσεις στο χώρο της F1.

Η απώλεια του Χόρνερ από τη Red Bull θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στη F1, καθώς υπό την ηγεσία του, η αυστριακή ομάδα έχει σημειώσει σπουδαίες επιτυχίες. Από πλευράς οδηγών και κατασκευαστών, η Red Bull έχει επιδείξει υψηλή απόδοση, ενώ και ο φετινός στόχος τους προτείνει ότι θα διεκδικήσουν τα κορυφαία θέσης. Ο Χόρνερ είναι ο πλέον έμπειρος επικεφαλής ομάδας στη F1 και η απώλεια του θα αφήσει κενό στο αθλητικό πεδίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ