Γκρέι: «Απόλαυσε τη ζωή σου, η μητρότητα δεν μπορεί να εμποδίσει τα Ολυμπιακά όνειρα»

Γκρέι: «Απόλαυσε τη ζωή σου, η μητρότητα δεν μπορεί να εμποδίσει τα Ολυμπιακά όνειρα»

Η εξί φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια της ελεύθερης πάλης, Αντελίν Γκρέι, δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να υποστηριχθούν οι εργαζόμενες μητέρες στην υψηλότερη επίπεδο του αθλητισμού, καθώς εκείνη προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη γέννηση των δίδυμών της.

Η Γκρέι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 76 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης του περασμένου μήνα, μία επιτυχία που ήταν ακόμη πιο ιδιαίτερη καθώς ήλθε μόλις 14 μήνες μετά τη γέννηση των παιδιών της. «Πραγματικά, αυτό είναι το πρώτο χάλκινο μετάλλιο για το οποίο δεν νιώθω πραγματικά απογοητευμένη», δήλωσε η Γκρέι, που χρειάστηκε πέντε μήνες για να επιστρέψει στο γυμναστήριο μετά τη γέννηση των δίδυμων τον Ιούλιο του 2022.

«Τέσσερις μήνες αργότερα, έκανα το πρώτο μου αγώνα. Έξι μήνες αργότερα, ήμουν στην εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και όταν το πέτυχα, είπα “Θεέ μου, τι μόλις έκανα;»», πρόσθεσε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών φέτος το καλοκαίρι έθεσε ξανά το επίκεντρο το ζήτημα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μητέρες αθλήτριες στο υψηλότερο επίπεδο. Τρεις μητέρες αθλήτριες εκπροσωπούσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διοργάνωση.

Η Γκρέι, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο, εκφράζει την ανάγκη για περισσότερη υποστήριξη: «Η ομάδα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και εγώ λάβαμε υποστήριξη», ανέφερε η αθλήτρια, που είχε τη βοήθεια του Γραφείου Παιδικής Φροντίδας του Γυναικείου Αθλητικού Ιδρύματος (WSF), το οποίο είχε διαθέσει έναν χώρο παιδικής φροντίδας για τις αθλήτριες που είναι μητέρες.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που χρειάζεται να γίνουν για να μπορείς να έχεις το παιδί σου μαζί σου κατά τη διάρκειαπροπονήσεων και αγώνων, ένα επιπρόσθετο χέρι που θα σε υποστηρίζει», συμπλήρωσε.

Η Γκρέι, που έχει εξασφαλίσει θέση στους τελικούς προκριματικούς των Ηνωμένων Πολιτειών στην κατηγορία των 76 κιλών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους, εάν καταφέρει να κερδίσει τη θέση της για τους Αγώνες του Παρισιού, θα διεκδικήσει τη μεγάλη τιμή σχεδόν δύο χρόνια μετά τη γέννηση των παιδιών της.

Ελπίζει ότι η δική της ιστορία θα εμπνεύσει άλλους αθλητές σε όλο το αθλητικό στερέωμα: «Οι γυναίκες στον αθλητισμό δεν πρέπει να είναι κάτι που κάνουν μόνον όταν είναι στα είκοσί τους», είπε η Γκρέι. «Μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή σας και δεν υπάρχει λόγος να βάλετε τις επιδιώξεις σας σε παρακαμπτήρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ