Γιούμπανκς – Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός με «αυτοκτονία»

Γιούμπανκς – Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός με «αυτοκτονία»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέδειξε σημαντικά καλύτερη απόδοση σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ορισμένες στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης του στοίχισαν και τον απέκλεισαν από το Wimblendon.

Ο παγκόσμιος αθλητής νούμερο 5 προηγήθηκε δύο φορές, με 1-0 σετ και 2-1, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για τα προημιτελικά του λονδρέζικου Grand Slam. Αντ’ αυτού, ο Κρίστοφερ Γιούμπανκς θα πάρει τη θέση του, αφού μετά από μια τριώροφη μάχη εξασφάλισε τη μεγαλύτερη πρόκριση στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει άνετα το πρώτο σετ σε μόλις 27 λεπτά, καθώς πέτυχε δύο break, κλείνοντας το σκορ στο 6-3. Ήταν ανώτερος και στο δεύτερο σετ, αλλά δυστυχώς δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές ευκαιρίες που είχε. Το δεύτερο μέρος του αγώνα έφτασε στο tie break, όπου ένα λάθος στο σερβίς του καθοριστικά έκανε τη διαφορά. Ο Γιούμπανκς εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία και κέρδισε το δεύτερο σετ με 7-6(4). Το τρίτο σετ επανέλαβε την ίδια εξέλιξη με το πρώτο, καθώς ο Τσιτσιπάς πέτυχε άλλα δύο break, με το τελευταίο να έρχεται στο 5-3, αποκτώντας ξανά προβάδισμα στα σετ (2-1).

Ένα διπλό σφάλμα στο 4-4 αποδείχθηκε αρκετό για τον Γιούμπανκς, καθώς στην πρώτη του ευκαιρία για “σπάσιμο” στον αγώνα, πήρε το break και, υπερασπίζοντας το σερβίς του, έκλεισε το τέταρτο σετ με 6-4. Ο Αμερικανός προηγήθηκε με break στο πέμπτο και κρίσιμο σετ. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και ανακτήσει το break, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει την προσπάθεια του, με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα ακόμη break. Αφού απέκρουσε δύο ευκαιρίες που είχε ο Τσιτσιπάς στο τελευταίο game, ο Γιούμπανκς έκλεισε το σετ με 6-4 και μαζί του την σημαντική νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του Wimblendon. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος νωρίτερα πέρασε ταπό το εμπόδιο του Λεχέτσκα, ο οποίος αποσύρθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ