Γίγαντας Καραλής στη Ρώμη: Δευτεραθλητής Ευρώπης με ατομικό ρεκόρ στα 5,87μ. (vids)

Γίγαντας Καραλής στη Ρώμη: Δευτεραθλητής Ευρώπης με ατομικό ρεκόρ στα 5,87μ. (vids)

Νέο μεγάλο κατόρθωμα για τον ελληνικό στίβο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ!

Ο 24χρονος αθλητής επέδειξε εξαιρετική επίδοση και με ατομικό ρεκόρ στα 5,87μ. κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον ανίκητο Αρμάντ Ντουπλάντις με 6,10μ. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Τούρκος Σάσμα με 5,82μ.

Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε την πορεία του από τα 5,50μ., το οποίο διέσχισε αμέσως, ενώ στη συνέχεια πέτυχε άνετα και τα 5,65μ. και 5,75μ., ύψη που συνήθως κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση “υπέρτεραν” 9 αθλητές.

Κατά τη δοκιμή των 5,82μ. η κατάσταση διευκρινίστηκε, καθώς πέρασαν συνολικά πέντε αθλητές. Ο Καραλής μετά πέτυχε και τα 5,87μ. με την πρώτη προσπάθεια, ασφαλίζοντας έτσι την δεύτερη θέση στον αγώνα, καθώς κανείς εκτός από τον Ντουπλάντις δεν τον υπερκέρασε. Ακολούθησε ένας αγώνας μεταξύ του Έλληνα και του Σουηδού, οι οποίοι βρέθηκαν για πρώτη φορά μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Καραλής μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 5,92μ. (πανελλήνιο ρεκόρ 5,91μ.), δοκίμασε μία φορά στα 5,97μ. και 6,02μ. για να γιορτάσει στη συνέχεια με τους προπονητές του και τα μέλη της ομάδας το πρώτο του μετάλλιο. Το άλμα επί κοντώ ήταν το τελευταίο γεγονός που διεξήχθη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και οι δύο αθλητές έλαβαν την προσοχή των θεατών που βρίσκονταν στο στάδιο.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από δύο χρόνια στο Μόναχο είχε μείνει μια θέση έξω από τον τελικό, ενώ πέρσι στη Βουδαπέστη παρά το ότι ήταν φαβορί για καλή εμφάνιση, απέτυχε να περάσει το αρχικό άλμα των προκριματικών.

Φέτος, όμως, η επιτυχία του αθλητή προέκυψε από τις πρώτες του εμφανίσεις, προαναγγέλλοντας μια εξαιρετική χρονιά. Το χειμώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού πρωταθλήματος και στη Ρώμη βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, έχοντας φέτος 5,86μ.

Ο Καραλής απέσπασε το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στο άλμα επί κοντώ ανδρών μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1968 στη Βουδαπέστη, δείχνοντας ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να παραμείνει σταθερά στο βάθρο των επιτυχιών.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας που παραμένουν στη Ρώμη παρευρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και γιόρτασαν μαζί με τον Καραλή αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Έτσι, η χώρα μας ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τρία μετάλλια, μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ