Γιανίκ Σίνερ: Έτοιμος να ανατρέψει τα «βαριά χαρτιά»

Γιανίκ Σίνερ: Έτοιμος να ανατρέψει τα «βαριά χαρτιά»

Η Κυριακή ήταν μια ημέρα που ανήκε στο ιταλικό τένις. Μπορεί αυτή η δήλωση να ακούγεται υπερβολική, αλλά δεν είναι. Ήταν μία σπάνια ημέρα, μία ημέρα-ορόσημο που σπανίζει να συμβαίνει. Και γίνεται ακόμη πιο σημαντική καθώς απετύχαν σπάνιοι να το πετύχουν.

Ο Γιανίκ Σίνερ όχι μόνο έγραψε ιστορία κερδίζοντας το αυστραλιανό όπεν και γίνοντας έτσι ο πρώτος Ιταλός που το καταφέρνει, αλλά θα μείνει στην ιστορία καθώς αφήνει το στίγμα του σε μια εποχή που χαρακτηρίστηκε ως «εποχή των Big 3».

Βασικά, εκείνος παίρνει την κορυφή από εκείνη την εποχή, με δεδομένο ότι ο Φέντερερ αποσύρθηκε. Γιατί όμως λέγεται αυτό;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ άρπαξαν το 64 από τους τελευταίους 72 τίτλους Grand Slam. Μόνο εφτά παίκτες είχαν το θάρρος να προκαλέσουν την κυριαρχία τους:

Ο Χουάν Μάρτιν ντελ Πόρτο (Αμερικανικό Όπεν 2009), ο Αντι Μάρεϊ (Αμερικανικό Όπεν 2012, Βρετανία 2013 και 2016), ο Σταν Βαβρίνκα (Αυστραλία 2014, Roland Garros 2015 και Αμερικανικό Όπεν 2016), ο Μάριν Τσίλιτς (Αμερικανικό Όπεν 2014), ο Ντόμινικ Τίεμ (Αμερικανικό Όπεν 2020), ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Αμερικανικό Όπεν 2021) και ο Κάρλος Αλκαράθ (Αμερικανικό Όπεν 2022 και Βρετανία 2022).

Έτσι, ο Σίνερ είναι πλέον ο όγδοος. Επόμενος σταθμός, το Roland Garros.

Μέχρι στιγμής, ο αργός ρυθμός στο γαλλικό τουρνουά έχει αντισταθεί και ο Ναδάλ εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς. Από τους 11 τίτλους που έχει κερδίσει, ο Σίνερ έχει κερδίσει μόλις έναν στο χώμα: το Umag 2022, το τουρνουά στην Κροατία, αντιμετωπίζοντας ακριβώς τον Αλκαράθ, τον άλλο ανερχόμενο αστέρα του τένις.

Τώρα, ο Σίνερ μεταβαίνει στο μεγάλο στάδιο του τένις και «απειλεί» όλους τους υπόλοιπους. Μπορεί, όμως, να αποδειχθεί τόσο κυρίαρχος και στο χώμα που μέχρι στιγμής δεν αποτελούσε τόσο δυνατό σημείο για εκείνον;

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ