Φοβερή ανατροπή του Σίνερ και πρώτο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του (3-2)

Φοβερή ανατροπή του Σίνερ και πρώτο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του (3-2)

Ο Γιαννίκ Σίνερ κατάφερε να κερδίσει το Australian Open στη Μελβούρνη ύστερα από μια απίστευτη ανατροπή. Ο 22χρονος τενίστας βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Ρώσο αντίπαλό του, όμως με αντεπίθεση διαρκείας, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Οι αριθμοί του αγώνα ήταν 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 υπέρ του Σίνερ που έκανε ένα εκπληκτικό comeback. Ο ίδιος κατάφερε να αποκλείσει τον πρώην πρώτο της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον ημιτελικό. Είναι ο τρίτος Ιταλός παίκτης που κατακτά ένα Grand Slam τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ είναι ο πρώτος που το καταφέρνει στο Australian Open.

Η ανατροπή του αγώνα ήταν μοναδική. Ο Ρώσος αθλητής προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά ο Σίνερ εμφάνισε απίστευτη αντίδραση και κατέκτησε το τρόπαιο, αποδεικνύοντας την ανωτερότητά του.

Η αντίδραση του Σίνερ ήταν εντυπωσιακή. Ο αγώνας ήταν μονόπλευρος υπέρ του Μεντβέντεφ, αλλά ο Ιταλός τενίστας κατάφερε να ανακτήσει την ισορροπία και να επικρατήσει. Ενδεικτικό της δύναμής του ήταν το γεγονός ότι ο Ρώσος είχε παίξει σχεδόν έξι ώρες περισσότερες από τον αντίπαλό του πριν από τον τελικό. Ο Σίνερ αναδείχθηκε νικητής, κερδίζοντας τον Μεντβέντεφ στο τελικό και γράφοντας ιστορία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ