Φερστάπεν: «Φανταστικό τριήμερο, τόσο για την ομάδα όσο και για μένα»

Φερστάπεν: «Φανταστικό τριήμερο, τόσο για την ομάδα όσο και για μένα»

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη θέση στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας στην πίστα της Τζέγκα, ζώντας άλλη μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του.

Μιλώντας για τη νίκη του, ο Ολλανδός πιλότος χαρακτήρισε το τριήμερο ως φανταστικό τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο.

Οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:

Για τον αγώνα: «Ήταν ένα φανταστικό τριήμερο, τόσο για την ομάδα όσο και για εμένα προσωπικά. Είχα εξαιρετικό συναίσθημα με το μονοθέσιο. Ο τελευταίος στίντ ήταν πιο μακρύς από ό,τι θα θέλαμε, αλλά ήταν αναγκαίος λόγω της εισόδου του αυτοκινήτου ασφαλείας. Στους τελευταίους γύρους, ήταν δύσκολο λόγω της χαμηλής πρόσφυσης με τα κρύα ελαστικά, αλλά είχαμε καλό ρυθμό και διαχειριστήκαμε την κατάσταση».

Για τη δυσκολία των πολλαπλών γύρων με ένα σετ ελαστικών: «Δεν είναι εύκολο να οδηγείς τόσο καιρό με σκληρές ελαστικές παρ’ολα αυτά έπρεπε να το κάνουμε. Ειδικά σε μια πίστα με υψηλές ταχύτητες στροφών, αν τα ελαστικά βγουν εκτός ιδανικού λειτουργικού παραθύρου, η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη. Είναι μια από τις πιο απαιτητικές πίστες για τους οδηγούς, λόγω των μεγάλων G που αντιμετωπίζουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ