Έξι Ελληνικά μετάλλια στο τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grappling

Έξι Ελληνικά μετάλλια στο τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grappling

Στην κατηγορία U15, ο Θανάσης Καστανάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Γιάννης Καργιωτάκης κατέλαβε τη χρυσή θέση στην κατηγορία των βετεράνων. Οι Σάββας Καρυπίδης, Ηλίας Μπούκης, Γιώργος Κελασίδης κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, ενώ ο Νίκος Πανούτσος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η δράση επιστρέφει την Τρίτη, με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Βετεράνων, όπου θα συμμετέχουν 800 αθλητές!

Χάλκινο μετάλλιο για τον Καστανά

Ο Θανάσης Καστανάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -66κ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grappling U15 (Gi). Με εξαιρετική εμφάνιση και αξιοσημείωτη ψυχραιμία, κατάφερε να κερδίσει με 3-2 τον Αρτέμ Ντότσιουκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 2-0, ο Ουκρανός ισοφάρισε σε 2-2, αλλά με τη συνδρομή της ελληνικής ομάδας κατάφερε να αφαιρέσει έναν πόντο. Στα 7,5’’, ο Καστανάς πήρε τον νικητήριο πόντο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το δεύτερο στη διοργάνωση μετά το αντίστοιχο χθεσινό στην κατηγορία no Gi.

Για να φτάσει στο μετάλλιο, ο Καστανάς αρχικά ηττήθηκε από τον Γάλλο Φρεντερίκ Πλανκέ. Στη συνέχεια, με εντυπωσιακή εμφάνιση, επικράτησε 11-0 του Καζάκου Καϊνάρ Ζένισοφ και πέρασε στον αγώνα για το χάλκινο.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ιβάν Σοφρόνι και το άλλο χάλκινο ο Ισπανός Καρμπάλ Γκαρθία.

Στα -80κ. U15, η Αναστασία Μυλωνά ηττήθηκε λόγω τραυματισμού και αποσύρθηκε από τη διοργάνωση. Στα -57κ. U15, η Γεωργία Καραμανώλη προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Ρουμάνα αντίπαλός της ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά κέρδισε με πτώση. Στον δεύτερο αγώνα, η Καραμανώλη ηττήθηκε 10-1 από την Ουκρανή Ντάρια Μαλτσέβσκα.

Πέντε μετάλλια για τους Βετεράνους

Ο Γιάννης Καργιωτάκης κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια. Στα 130κ. για την κατηγορία έως 40 ετών (No Gi), νίκησε 3-1 τον Ιρανό Καρίμ Νεζαντπορχοσέιν και επιβλήθηκε με 15-0 του Αμερικανού Άντονι Όκολι στον τελικό. Ο Σάββας Καρυπίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -92κ. για την κατηγορία έως 40 ετών, με νίκη 3-0 επί του Ούγγρου Γκαμπόρ Χουζάρ και ήττα 5-2 από τον Ραμαζάν Κουσαϊνοφ από το Καζακστάν. Ο Γιώργος Κελασίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -66κ. για την κατηγορία έως 40 ετών. Στον τελικό, έχασε στην παράταση από τον Καζάκο Μπεκμπολάτ Μπαϊναζάροφ. Ο Νίκος Πανούτσος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -92κ. για την κατηγορία έως 50 ετών, ενώ ο Ηλίας Μπούκης κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο στα -100κ. (έως 40 ετών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ