Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών της Ελλάδας νικάει την Γεωργία με 18-9

Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών της Ελλάδας νικάει την Γεωργία με 18-9

Η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών της Ελλάδας ολοκλήρωσε τον αγώνα της με μια εύκολη νίκη 18-9 επί της ομάδας της Γεωργίας, στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Εθνική τώρα περιμένει το επόμενο ματς στο Ζάγκρεμπ μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μάθει αν θα πάρει τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου και να προκριθεί απευθείας στα προημιτελικά της Παρασκευής (12/1), ή αν θα πρέπει να δώσει νοκ- άουτ αγώνα την Πέμπτη (11/1), πιθανότατα με αντίπαλο την Ολλανδία, για να περάσει στην οκτάδα.

Οι παίκτες της Ελλάδας ξεκίνησαν με εντυπωσιακή απόδοση προσπαθώντας να «ταΐσουν» τον Κώστα Κάκαρη. Αρχικά, ο Κάκαρης είχε δυσκολίες αλλά στη συνέχεια είχε εξαιρετική απόδοση. Μόλις η εθνική ομάδα κατάφερε να αποκτήσει τον ρυθμό του ματς, σημείωσε τρία ανεπάντητα γκολ μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, ξεφεύγοντας με 5-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου και έκανε τον δρόμο για τη νίκη.

Αν και η διαφορά μειώθηκε προσωρινά σε 12-8 κατά τη διάρκεια του τρίτου οκταλέπτου, δεν ήταν ποτέ αμφισβήτηση το αποτέλεσμα. Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να επιτεθεί επιθετικά, με κάθε παίκτη να σκοράρει εκτός από τον Βλαχόπουλο, ανοίγοντας το σκορ που ήταν λιγότερο ικανοποιητικό στην τελευταία αγωνιστική τους απόδοση. Ωστόσο, για να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση, θα χρειαστεί βελτίωση στην άμυνα, ιδιαίτερα όταν λείπει ένας παίκτης.

Οι πόντοι κατά οκτάλεπτα (με την πρώτη να είναι η τυπικά γηπεδούχος Γεωργία): 2-5, 3-6, 3-3, 1-4

Η εθνική ομάδα είχε 6/10 με παίκτη παραπάνω, 3/3 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού, 2 στην κόντρα και 1 με μπάσιμο.
Η Γεωργία είχε 6/8 με παίκτη παραπάνω και 3 γκολ από την περιφέρεια.

Τρεις ποινές επέβαλε ο διαιτητής στον Αργυρόπουλο, πριν από τη λήξη του αγώνα.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Ραζμάτζε, Αχβλεντιάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάτζε, Γέλατσα 6, Τκεσελασβίλι, Τζιχτσιαρένκα 1, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Βάσιτς, Πιέσιβατς 1, Καπανάτζε

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 3, Γκίλλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

Οι Γκιουβέτσης και Αλαφραγκής βρέθηκαν εκτός της 13αδας της Ελλάδας αυτή τη φορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ